Meer informatie over MRI-onderzoek
Lees voor

Waarmee rekening houden bij MRI-onderzoek?

Een MRI-laborant begeleidt u vooraf en tijdens het onderzoek. Om het verloop van het onderzoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u rekening te houden met het volgende:

 • Melden metalen voorwerpen in uw lichaam
  Een beugel, een gebit- of heupprothese, een pacemaker, een neuro-stimulator, een (insuline)pompje, een kunsthartklep, vaatclips, metaalsplinters, een gehoorimplantaat een nervus vagus stimulator et cetera kan extra maatregelen vragen om verstoringen van de registratie te voorkomen. Soms is MRI-onderzoek dan gevaarlijk voor u of kan het onderzoek problemen geven. Informeert u daarom uw arts hierover.
 • Melden zwangerschap
  Bent u (mogelijk) zwanger, informeert u dan uw arts. Mogelijk vindt het MRI-onderzoek dan pas na de zwangerschap plaats.
 • Kleding
  Draagt u tijdens het onderzoek gemakkelijk zittende, niet knellende kleding (joggingbroek en t-shirt). U kunt eventueel gebruik maken van de kleedruimte
 • Geen metalen in de MRI-ruimte
  In kleding die u in de onderzoeksruimte draagt mag geen metaal zijn verwerkt (ritssluiting, (druk)knopen, gespen en dergelijke). Neemt u geen voorwerpen mee in de ruimte waarin metaal is verwerkt: sieraden, horloge, haarspeld, bril, riem, gebitsprothese, hoorapparaat, muntgeld, aansteker, sleutels, metalen beugels in beha, pasjes met een magneetstrip, mobiele telefoon, pen, paperclip, zakmes, nagelknipper, vijl etc.
 • Haar of permanente make-up
  Draagt u geen make-up, gel, wax of haarlak. Hierin kunnen stoffen verwerkt zijn, die het magneetveld kunnen beïnvloeden. Hebt u permanente make-up of een tatoeage, meldt dit dan aan de MRI-laborant.
 • Eten en drinken
  U mag voorafgaand aan het onderzoek gewoon eten en drinken.