Nieuws
Lees voor

Maart 2023: Corona-adviezen worden generiek

Het kabinet heeft nu ook de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt. Vanaf nu geeft de Rijksoverheid alleen nog algemene adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona te voorkomen.

Dankzij vaccinaties en doorgemaakte infecties zijn we steeds beter tegen het coronavirus beschermd. Maar luchtweginfecties – zoals corona – blijven besmettelijk. Sommige mensen hebben een groter risico op een ernstig verloop van ziekte dan anderen. Daarom moeten we voor elkaar blijven zorgen. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals de bewoners en patiënten van Kempenhaeghe, moeten we blijven opletten en ervoor zorgen dat we elkaar niet besmetten met virussen.

Lees voor

Testen niet meer nodig

Alle adviezen over testen op corona en isolatie na een besmetting zijn vervallen. Dat geldt voor medewerkers én voor bewoners/patienten. Bij (corona)klachten hoeft u niet meer te testen. Maar wanneer een bewoner of patiënt onverklaard ernstig ziek is, of wanneer er een mogelijke uitbraak is binnen een woning of afdeling, kan de arts besluiten om wel te testen.

Lees voor

Adviezen

Helpt u ook mee om verspreiding van luchtwegvirussen te beperken en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen?

  • Blijf alert: hoest en nies in uw elleboog. En was vaak en goed uw handen met water en zeep, ook als u geen klachten heeft. De desinfectiepompjes zullen overal blijven staan.
  • Als uw klachten hebt passend bij een luchtweginfectie, vermijd dan contact met mensen die (bekend zijn, of aangeven) ernstig ziek (te) kunnen worden van een luchtweginfectie. Draag een mondneusmasker als contact niet te voorkomen is (bijvoorbeeld bij mantelzorg).

Let op: De informatie op deze pagina geldt onder voorbehoud van veranderingen en omstandigheden.