Nieuws
Lees voor

Nieuw: video over epilepsiechirurgie bij kinderen. Van vooronderzoek tot nazorg.

Om kinderen met epilepsie goed voor te bereiden op eventuele epilepsiechirurgie is een speciale film ontwikkeld. Eerder maakte het Academisch Centrum voor Epileptologie, een samenwerking van Kempenhaeghe en Maastricht UMC+, al met en voor volwassen patiënten een serie video’s over epilepsiechirurgie. Nu is er dus ook speciaal voor kinderen een voorlichtingsvideo gemaakt in de vorm van een animatie.

Epilepsiechirurgie is een hersenoperatie die als doel heeft patiënten met epilepsie aanvalsvrij te maken. Epilepsiechirurgie komt in beeld wanneer medicijnen niet voldoende effectief zijn en de aanvallen het leven van de patiënt ernstig beïnvloeden.

Kind animatie
Lees voor

Voorwaarden voor epilepsiechirurgie

Kinderen komen in aanmerking voor epilepsiechirurgie als de aanvallen aantoonbaar afkomstig zijn van één specifiek gebied in de hersenen. Dit gebied, bekend als de epilepsiehaard, moet verwijderd kunnen worden zonder dat de operatie tot aanzienlijke schade leidt, zoals verlamming, spraak- of geheugenverlies.

Lees voor

De kinderanimatie over epilepsiechirurgie

Om kinderen en ouders te ondersteunen bij het begrijpen van het epilepsiechirurgietraject is deze speciale kinderanimatie gemaakt. Deze animatie neemt een kind en de ouder mee door alle stappen van de epilepsiechirurgie, van het vooronderzoek tot aan de nazorg. Op deze manier wordt informatie toegankelijk en begrijpelijk gemaakt.

Lees voor

Video bekijken

De animatievideo voor kinderen is hiernaast te bekijken.

Op deze pagina vinden geïnteresseerden ook de linkjes naar de videoserie voor volwassenen. https://www.kempenhaeghe.nl/onderwerp/epilepsiechirurgie/