Omdat goede nachtrust telt
Lees voor

Over impact, doorzettingsvermogen en kansen

In Kempenhaeghe zien we veel verschillende patiënten: kinderen en volwassenen in alle leeftijden, met of zonder lichamelijke handicaps, met of zonder verstandelijke beperkingen. Eén ding hebben ze gemeen. Hun problematiek is complex, vaak moeilijk behandelbaar en altijd met een grote impact op hun leven.

In Kempenhaeghe zetten we elke dag opnieuw een stap extra om de zorgvragen van deze mensen uiteen te rafelen en een aanknopingspunt voor een oplossing te vinden. Dat vraagt om doorzettingsvermogen; van ons maar nog veel meer van de patiënten zelf. Samen gaan we voor kansen, voor wat wél kan. Van een aantal patiënten mochten we hun verhaal optekenen. Om hùn perspectief te laten zien en het perspectief dat Kempenhaeghe hen biedt. Daarvoor bedanken we hen zeer.

CSG 58
Lees voor

"Hulp Kempenhaeghe keerpunt in ons leven"

Bommel is een meisje van 5: lief, vrolijk, anders dan de meeste andere kinderen. Al snel na haar geboorte blijkt dat er 'iets' met Bommel is. Sindsdien hebben vele dokters, ziekenhuizen en behandelaars geprobeerd te achterhalen wat dat 'iets' precies is, maar een diagnose is er nog altijd niet. Bommel is uniek.

Moeder Vera vertelt heel liefdevol over haar gezin, maar is ook openhartig over haar persoonlijke worsteling met alle zorgen. Met name Bommels verstoorde slaappatroon trok een zware wissel op het gezin. Trok, want sinds een bezoek aan de slaappoli van Kempenhaeghe hebben ze eindelijk grip op dat probleem.

Verder lezen

CSG Anne Kandelaars 2w FHP1949
Lees voor

“Ik heb weer energie om met plezier te functioneren"

Anne Kandelaars (29) weet niet beter of ze slaapt slecht. Al sinds haar vroege jeugd wordt ze geplaagd door nachtelijke waanbeelden en extreem enge dromen. Lange tijd wist ze zich staande te houden, tot het moment waarop het écht niet meer ging. Sinds 2012 is Anne onder behandeling bij de slaappoli van Kempenhaeghe.

Anne: “Mijn ouders maakten nooit een punt van mijn slaapproblemen. Ik groeide op met het idee dat het gewoon bij mij hoorde. Iedereen in mijn omgeving wist ervan.”

Verder lezen

CSG website Kh 2 A Ans en Jan Dielemans en Hennie Jansen FHP2314
Lees voor

Jammer dat er maar een Kempenhaeghe is

Over het effect van slaap op het functioneren van lichaam en geest is veel nog onbekend. Wel wordt steeds duidelijker dat nachtrust een cruciale factor is. Ans Dielemans (60), patiënt bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde, kan daarover meepraten. Ze dankt haar leven aan man Jan - en volgens Ans zelf - aan haar arts bij Kempenhaeghe. Die vond bovendien de verklaring voor haar jarenlange vergeefse strijd tegen de kilo's.

Het is 2011 als bij Ans een uitnodiging op de mat valt voor deelname aan een onderzoek naar slaapapneu . De afzender is haar werkgever: Philips Healthcare. Ans: “300 willekeurige medewerkers werden uitgenodigd om deel te nemen. Ik voelde me niet geroepen maar Jan drong erop aan dat ik mee zou doen, omdat ik snurkte en onregelmatig ademde in mijn slaap.”

Verder lezen