Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe organiseert symposium ‘Leven met epilepsie en een verstandelijke beperking’

Alleen ervaringsdeskundigen kunnen vertellen hoe het is om epilepsie en een verstandelijke beperking te hebben. In het symposium dat het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe op dinsdag 11 juni 2024 organiseert, staan deze ervaringen centraal. Hierbij wordt kennis op basis van onderzoek en praktijk bij elkaar gebracht. We gaan in op vragen zoals: Hoe worden relaties met naasten, begeleiders en vrienden ervaren? Hoe kun je eigen regie ervaren als aanvallen je beperken in je doen en laten?

DSC 8926 A4
Lees voor

Expertise

Het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe heeft expertise en ervaring op het gebied van langdurige epilepsiezorg in combinatie met verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep biedt Kempenhaeghe kwalitatieve langdurige zorg voor kinderen en volwassenen. Tijdens het symposium delen deskundigen hun expertise. Luister naar inspirerende sprekers, zoals orthopedagoog/regiebehandelaar Alexandra Haenen over haar onderzoek over eigen regie bij cliënten met epilepsie, en volg interactieve workshops waarin leven met epilepsie centraal staat. Denk hierbij aan eerste hulp bij aanvallen en het beoordelen van risico's rondom aanvallen.

Lees voor

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats op dinsdag 11 juni 2024 van 10.00 – 15.30 uur op Kloostervelden in Sterksel. En is gericht op woonbegeleiders, ervaringsdeskundigen en naasten van bewoners. De kosten bedragen € 75 (incl. BTW) en korting voor vroegboekers en groepen van 5 personen. Voor ervaringsdeskundigen, naasten en vrijwilligers bieden we enkele gratis plekken aan. Het programma vindt u hier https://www.kempenhaeghe.nl/ke...
Voor vragen: ruijvenm@kempenhaeghe.nl