Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe en Anna Zorggroep onderzoeken samenwerking laboratoriumonderzoek

Op het vlak van laboratoriumonderzoek willen Kempenhaeghe en Anna Zorggroep krachten bundelen en de samenwerking versterken. Het doel is om de kwaliteit van zorg van het diagnostisch laboratoriumonderzoek te verhogen en dienstverlening aan de cliënt nog beter te maken. Tegelijkertijd draagt de samenwerking bij aan kostenbeheersing. Op dinsdagmiddag 13 februari 2024 hebben de raden van bestuur hiertoe een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend.

RVB24 ZG Ondertekening intentieverklaring met Kempenhaeghe
Lees voor

Samenwerking

De intentie is om deze samenwerking te laten groeien tot één geïntegreerd laboratorium op locatie van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Een brede groep van onder meer klinisch chemici en analisten uit beide organisaties worden bij dit project betrokken.

Kempenhaeghe en Anna Zorggroep werken al lange tijd op verschillende domeinen samen, ook op het gebied van laboratorium-activiteiten. Zo worden al vormen van bloedspiegelbepalingen uitgewisseld en zijn klinisch chemici van het Anna Ziekenhuis gedetacheerd bij Kempenhaeghe.

DSC 0427
Lees voor

Dezelfde service voor patiënten

Uitgangspunt van de beoogde verdergaande samenwerking is dat specifieke bloedspiegelbepalingen die nodig zijn voor mensen met epilepsie en neurologische slaapstoornissen behouden blijven en zo mogelijk verder worden verbeterd. Voor patiënten blijft Kempenhaeghe dezelfde service bieden als die zij gewend zijn. Voor hen blijft een prikpost in Kempenhaeghe Heeze gehandhaafd.

Lees voor

Wetenschappelijk (geneesmiddelen)onderzoek

Ook blijft het wetenschappelijk (geneesmiddelen)onderzoek doorlopen bij een eventuele verplaatsing van de analytische laboratoriumactiviteiten van Kempenhaeghe naar het Anna Ziekenhuis en blijft werkgelegenheid behouden.