Gebundelde krachten voor beter resultaat
Lees voor

Over impact, doorzettingsvermogen en kansen

In Kempenhaeghe zien we veel verschillende patiënten: kinderen en volwassenen in alle leeftijden, met of zonder lichamelijke handicaps, met of zonder verstandelijke beperkingen. Eén ding hebben ze gemeen. Hun problematiek is complex, vaak moeilijk behandelbaar en altijd met een grote impact op hun leven.

In Kempenhaeghe zetten we elke dag opnieuw een stap extra om de zorgvragen van deze mensen uiteen te rafelen en een aanknopingspunt voor een oplossing te vinden. Dat vraagt om doorzettingsvermogen; van ons maar nog veel meer van de patiënten zelf. Samen gaan we voor kansen, voor wat wél kan. Van een aantal patiënten mochten we hun verhaal optekenen. Om hùn perspectief te laten zien en het perspectief dat Kempenhaeghe hen biedt. Daarvoor bedanken we hen zeer.

CNL Thijs 1
Lees voor

"Echt gehoord en begrepen"

Voor een jongen van 11 zijn maar een paar dingen echt belangrijk: zijn vrienden, zijn telefoon, de hond en een potje gamen. Onderzoeken in ziekenhuizen komen helemaal op de laatste plaats. Best lastig als je regelmatig naar een dokter moet vanwege je Duchenne.

Tijs is zo’n jongen van 11. Samen met zijn ouders en twee oudere broers woont hij in het Limburgse Beesel. Daar heeft hij zijn zaakjes goed voor elkaar. De benedenverdieping van de gezinswoning is volledig rolstoelvriendelijk. Tijs heeft er zijn eigen domein, inclusief badkamer én logeermogelijkheden. Dat laatste is handig voor zijn vrienden die regelmatig over de vloer komen.

Verder lezen