Slaap bij ouderen
Lees voor

Meer aandacht slaap bij ouderen

Kwaliteit van leven verbeteren door aandacht te geven aan slaap

Somnoloog-slaaptherapeut dr. Ingrid Verbeek van Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe sprak onlangs op een congres van Medilex voor professionals die werken met ouderen over slaapproblemen bij ouderen.

"De prevalentie van slaapproblemen neemt toe bij het ouder worden. Ruim een derde van de 65-plussers heeft te kampen met slaapproblemen. Voor een deel is dat een normale veroudering die niet persé leidt tot problemen in het functioneren overdag. Slaapproblemen kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van leven en het functioneren overdag. Meer kennis in de zorg over de aanpak en het voorkomen van slaapproblemen is hard nodig om (verergering) van gezondheidsproblemen te voorkomen. De behandeling van eerste keus (kortdurende cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid) werkt ook bij ouderen."

Lees voor

Expertise Kempenhaeghe

Kempenhaeghe wil als gespecialiseerd slaapcentrum verdere expertise opbouwen in de slaapzorg voor ouderen. Zo zijn ook verpleegkundig specialisten slaap Frank van Oosterhout en Ans Teeuwen door ouderenzorgorganisatie Cicero benaderd als aanspreekpunt voor slaapzorg bij ouderen.