Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen

Maandag 02 juni 2014

Taart in de Tuin

Kinderboerderij 'de Hoeve'
Lees meer...

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juni wordt er voor de vijfde keer op rij het terras bij kinderboerderij de Hoeve open gesteld voor het evenement 'Taart in de Tuin'. De leerlingen van de Berkenschutse serveren in deze week dagelijks hun zelfgebakken taarten. Tevens zijn er plantjes te koop die de leerlingen zelf gekweekt hebben en ze verzorgen een rondleiding door de mooie tuin. Deze projectweek helpt de leerlingen hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. De opbrengst van deze projectweek komt ten goede aan de kinderboerderij. De Hoeve is een prachtige plek voor jong en oud waar men kan genieten van al het lekkers, maar ook zeker van het uitzicht op de prachtige tuin, bloemenkas en dierenpark! Kom ook eens kijkje nemen, iedereen is van harte welkom. Bij slecht weer kan men binnen terecht.

 

Algemene informatie
Openingstijden: van 09.30 tot 16.00 uur
Adres: terrein van Kempenhaeghe, Sterkselseweg 65 in Heeze
Kosten: koffie met taart kost €2,50.

Vrijdag 06 juni 2014

Vakcursus Epilepsie: de nieuwe richtlijn 6 juni 2014

Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht
Lees meer...

Op 6 juni 2014 vindt de vakcursus Epilepsie plaats in Domus Medica, Utrecht. De vakcursus wordt georganiseerd door het Epilepsiefonds en de Nederlandse Liga tegen Epilepsie.

Voorzitter werkgroep richtlijn Epilepsie, dr. Marian Majoie, neuroloog Kempenhaeghe: “Een richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van epilepsie is onmisbaar. De nieuwe richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van Epilepsie’ is toegesneden op de wensen van de moderne generatie richtlijngebruikers: snellere updates, betere toegankelijkheid en meer mogelijkheden voor inbreng van patiënten en patiëntenverenigingen. Graag nodigen wij u uit voor de vakcursus Epilepsie, waar de werkgroep voor u de belangrijkste veranderingen in deze richtlijn behandelt op basis van verschillende casus en praktische adviezen geeft voor de algemene praktijk”

Opgeven voor de vakcursus Epilepsie kan via de toegezonden antwoordkaart of email: viersel@epilepsiefonds.nl.

De richtlijn is te vinden op http://epilepsie.neurologie.nl

Zondag 22 juni 2014

PatiŽntenzorgmarkt

Kempenhaeghe Heeze
Lees meer...

De patiënteninformatiedag wordt op 22 juni georganiseerd voor poliklinische patiënten met epilepsie die bij Kempenhaeghe onder behandeling zijn dan wel recent naar Kempenhaeghe zijn verwezen. Te zijner tijd volgt meer informatie over inschrijven etcetera.

Zondag 13 juli 2014

Circus Magic

Evenemententerrein Providentia
Lees meer...

Ook dit jaar zal het jaarlijkse Circus Magic weer georganiseerd worden, een evenement voor jong en oud! Op 13 juli zal het circus plaatsvinden op het evenemententerrein Providentia. De tijden zijn om 14.00 en 15.30. De kaartverkoop start op 15 juni in de Ten Braeckezaal Providentia in Sterksel en een kaartje kost €7,00.

Maandag 14 juli 2014

Doe-weken

Kempenhaeghe Heeze
Lees meer...

Van 14 juli t/m 24 juli vinden de doe-weken plaats binnen Kempenhaeghe. Dit vakantieprogramma is bestemt voor kinderen die in Kempenhaeghe verblijven of onder poliklinische behandeling zijn. Gedurende de eerste twee vakantie weken van de (school)zomervakantie vinden er diverse speciale (mid)dagactiviteiten plaats. Denk hierbij aan een spannende film kijken, een gezellige muziekmiddag en een spectaculaire show van een vuurspuwer.

Zaterdag 06 september 2014

Kermis

Providentia
Lees meer...

Op zaterdag 6 en zondag 7 september vind op Providentia de jaarlijkse gezellige kermis plaats. De kermis wordt georganiseerd voor bewoners, familieleden en andere belangstellenden. Bezoekers van de kermis kunnen deelnemen aan diverse spellen, genieten van lekkernijen zoals ijsjes, popcorn en suikerspin of een ritje maken in een van de attracties met een aangepaste snelheid. Een heuse kermis voor jong en oud!

Vrijdag 26 september 2014

Kinderepilepsiesymposium

Kempenhaeghe Heeze
Lees meer...

Het Academisch Centrum voor Epileptologie organiseert op 26 september 2014 het kinderepilepsiesymposium: Kinderepilepsie: 'Hoe maligne is benigne? ... en als het echt maligne is?' Binnekort treft u hier het programma aan.

Zondag 05 oktober 2014

Proviloop

Providentia Sterksel
Lees meer...

Op zondagochtend 5 oktober 2014 wordt de tweede Proviloop gehouden. Een hardloopevenement met verschillende afstanden op en rondom het terrein van Providentia in Sterksel. 

De start is om 10.30 uur. Iedereen kan hieraan meedoen.
Er is een gezamelijke warming-up om 10.10 uur. Er kan weer gekozen worden voor 3, 6, 9 en 12 kilometer. Vlak voor de start van de Proviloop is er een Kempy-loop van maximaal 500 meter speciaal voor de kinderen en bewoners van Kempenhaeghe.

Wellicht een mooie voorbereiding voor de marathon Eindhoven 2014.

Te zijner tijd volgt meer informatie over inschrijven etcetera.