Lees voor

Alle kennis.
Alle aandacht.

Bij Kempenhaeghe weten we dat een ziekte, aandoening of stoornis een grote impact kan hebben. Op het leven van de patiënt, maar ook op zijn omgeving. Onze professionals nemen daarom echt de tijd voor patiënten, leerlingen, cliënten en hun omgeving. Zodat iedereen kans maakt op het vinden van een nieuw perspectief.

We gaan tot het uiterste voor een oplossing waarmee iemand verder kan. Met alle kennis en alle aandacht. Al onze professionals brengen elk hun eigen deskundigheid in en zoeken samen naar de beste aanpak. Hierin nemen ze vanuit hun expertises graag het voortouw. Voor de beste zorg van vandaag delen we onze kennis met verwijzers en specialisten in binnen- en buitenland. En voor de beste zorg van morgen werken we samen met andere toonaangevende partijen aan wetenschappelijk onderzoek. Zo maakt Kempenhaeghe het verschil.

Lees voor

Academisch Centrum voor Epileptologie

Kempenhaeghe & Maastricht UMC+

Kinderen en volwassenen met complexe epilepsie krijgen de best mogelijke zorg in het Academisch Centrum voor Epileptologie van Kempenhaeghe. Een scherpere diagnose, andere medicatie, de nieuwste behandelmethodes en hulp bij zo ‘gewoon mogelijk’ leven met epilepsie.

Wij zoeken naar een andere invalshoek in de aanpak van uw chronische aandoening en hebben daarvoor alle specialismen in huis. Ook helpen wij bij het zo goed mogelijk omgaan met uw aandoening. Mensen die last hebben van psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA) kunnen eveneens bij ons terecht. Als expertisecentrum werken wij nauw samen met verwijzers van patiënten.

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Kempenhaeghe

Wie te maken heeft met ernstige en complexe slaapstoornissen, kan terecht bij de specialisten van het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe. Top-somnologen en somnotechnologen werken voortdurend samen voor het stellen van de juiste diagnose. Zij passen uiteenlopende onderzoeksmethoden en behandelvormen toe om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen van een zo optimaal mogelijke nachtrust kunnen genieten.

Onze expertise strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde, van neurologische slaapstoornissen en slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen tot insomnie en slaapstoornissen bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek; zij staat geheel tot uw beschikking.

Lees voor

Centrum voor Neurologische Leer- en ontwikkelingsstoornissen

Kempenhaeghe

Kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen, vermoedelijk veroorzaakt door een neurologisch probleem, zijn bij het Centrum voor Neurologische Leer- en Ontwikkelingsstoornissen van Kempenhaeghe op de goede plek. Onder leiding van een kinderneuroloog buigen multidisciplinaire teams zich over de capaciteiten en ontwikkelmogelijkheden van de kinderen.

De noodzakelijke expertise van de kinderneurologie, klinische neuropsychologie en neurodidactiek wordt bij elkaar gebracht, zo nodig aangevuld met die van andere disciplines. Voor een nòg beter inzicht in wat een kind wél kan, kunnen we ook altijd een beroep doen op onze collega’s vanuit de epileptologie en slaapgeneeskunde.

Lees voor

Centrum voor Epilepsiewoonzorg

Kempenhaeghe

Respect voor de eigen keuze en vrijheid van bewoners staan centraal in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe. Hier vinden mensen met chronische epilepsie en bijkomende beperkingen een veilig en warm thuis met oog voor de impact van de epilepsie. Daarbij richten we ons op mogelijkheden en kansen; we gaan niet uit van beperkingen.

De woonvormen variëren van afdelingen waar zeer intensieve zorg in een zeer beschermde omgeving wordt geboden tot afdelingen waar de zorg meer is gericht op begeleiding. Er zijn afdelingen voor kinderen en voor volwassenen, allemaal met een huiselijke sfeer en activiteiten op maat. De zorg omvat verblijf, behandeling, begeleiding, verzorging, verpleging, dagbesteding en welzijn van bewoners. We werken samen met collega’s vanuit de epileptologie en slaapgeneeskunde.

Lees voor

Centrum voor Onderwijsexpertise

De Berkenschutse

Een fijne schooltijd, dat gun je toch iedereen? De Berkenschutse is een onderwijsexpertisecentrum voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Wij bieden onderwijs, vorming en begeleiding aan leerlingen met epilepsie of autisme en aan langdurig zieke, zeer moeilijk lerende en meervoudig gehandicapte leerlingen.

Daarnaast bereiden we leerlingen voor op hun leven na De Berkenschutse. Door een totaalpakket aan te bieden, afgestemd op ieders specifieke omstandigheden, capaciteiten, talenten en interesses. Voor de één betekent dit wonen in een woongroep, voor de ander de eerste stap naar werk of begeleiding naar een vervolgstudie.

Lees voor

Werken bij Kempenhaeghe

Als expertisecentrum zien we mensen met indringende vraagstellingen. We zoeken via hoogwaardige vormen van diagnostisch onderzoek en persoonlijke aandacht naar antwoorden op die vragen.

Inzet van alle kennis en alle aandacht vraagt om bijzondere medewerkers: professionals die een stapje extra zetten voor patiënten, in hun interesse voor hun vak. Bezielde, leergierige mensen die hun kennis graag met anderen delen. Gedreven mensen die de beste willen zijn in hun vakgebied, zich (verder) willen specialiseren, openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en daaraan ook zelf inhoud kunnen geven. Wie deze eigenschappen in zich heeft, krijgt bij ons ruim baan.

Nieuws

Epilepsieloop met mieke
maandag 19 september 2022

Teams van Kempenhaeghe nemen 8 oktober deel aan Epilepsieloop

Lees verder
Website neuroloog Marielle Loeki
donderdag 15 september 2022

Kempenhaeghe introduceert multidisciplinaire polikliniek voor betere Dravetzorg

Lees verder
8a
maandag 12 september 2022

Heraccreditatie Centrum voor Slaapgeneeskunde voor goede zorg

Lees verder
Jan van Lieshout cpap en verpleegkundige in bed
donderdag 8 september 2022

Belangrijke informatie voor patiënten die een slaapapneumasker gebruiken

Lees verder
Zonnebloem
donderdag 25 augustus 2022

Verfplanten voor natuurlijke kleuren

Lees verder
5 Ervaringsdeskundigheid benutten Mirthe Rolan en Simone
dinsdag 23 augustus 2022

Ervaringsdeskundigheid benutten

Lees verder
Slaapapneu
dinsdag 16 augustus 2022

Slaapapneu bij vrouwen

Lees verder
A 15 Innovatiepilot beeldbellen 2
vrijdag 5 augustus 2022

Beeldbellen vergroot sociale contacten

Lees verder
Cew Kwaliteitsverslag 2021 2 F Gerard van Cranenbroek FGH7053
vrijdag 22 juli 2022

Incidenten voorspellen dankzij data-analyse

Lees verder
Retired woman using vr glasses nurse assisting
donderdag 21 juli 2022

Kempenhaeghe stelt stageplaatsen beschikbaar voor Fontys-opleiding Ad Zorg en Technologie

Lees verder
Bezoek TUE 1
donderdag 21 juli 2022

College van Bestuur TU/e bezoekt Kempenhaeghe

Lees verder
Slaapeloosheid slecht slapen insomnie
vrijdag 15 juli 2022

Tips voor slapen met warm weer!

Lees verder
4 Digitaal Levensboek Yvonne Slits
vrijdag 15 juli 2022

Digitaal levensboek: Het verleden koesteren

Lees verder
Foto bord E Persbericht E FGH9745
woensdag 13 juli 2022

Dagbesteding de Plaetse Kempenhaeghe neemt moestuin over

Lees verder
IMG 20220613 WA0003
maandag 13 juni 2022

Kempenhaeghe Oosterhout zet zorgactiviteiten in de loop van 2023 voort in Breda

Lees verder
FGH8773 Uitreiking Qualicor certificaat 17 mei 2022
dinsdag 17 mei 2022

Accreditatie Qualicor voor Kempenhaeghe

Lees verder
PRECISION radiotherapy for Epilepsy 021
woensdag 20 april 2022

Onderzoek naar veelbelovende behandeling voor epilepsie met behulp van bestraling

Lees verder
Afbeelding Werkplaats
woensdag 13 april 2022

Werkplaats Zelfmanagement XL van start

Lees verder
Terugkijken webinar
donderdag 24 maart 2022

Terugkijken webinar Aanvalsdetectie en doorontwikkeling slimme epilepsiecamera

Lees verder
Guido Wildman bij MRI februari 2022 1000x667 FGH5405
woensdag 23 maart 2022

Voor iedereen beste perspectief! 26 maart Purple day: internationale aandacht voor epilepsie

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten