Werken bij Kempenhaeghe = betekenis geven
Lees voor

Altijd een stapje meer voor de patiënt

In Kempenhaeghe kijken we vanuit meerdere perspectieven naar onze patiënten. Dat doen we met alle kennis en alle aandacht die we in huis hebben. Betrokkenheid en bevlogenheid. Van dokters en andere zorgverleners tot collega’s in schoonmaak en onderhoud.

Met z’n allen zetten we elke dag weer net dat stapje extra om te verbeteren en te vernieuwen. Zo helpen we samen onze patiënten en elkaar verder. Hoe dat eruit ziet? Onze medewerkers vertellen er graag over in vlogs en onderstaande verhalen.

Vacatures bij Kempenhaeghe

5 days inside Wieske van de Oever 2 A FGH1897
Lees voor

Wieske: “Een kind met epilepsie mag hier gewoon kind zijn.”

Wieske van den Oever is verpleegkundige en coördinator verpleging en verzorging (CVV’er) op de kinderafdeling binnen het opnamecentrum van Kempenhaeghe. Ze begon er in 2004 en heeft altijd op de kinderafdeling gewerkt.

“Het mooie aan mijn werk vind ik het begeleiden en ondersteunen van de kinderen en hun ouders gedurende hun verblijf in Kempenhaeghe en richting de thuissituatie."

Verder lezen

5 days inside Louis Wagner 2 A FGH2037
Lees voor

Louis: “Ruimte om te ontplooien.”

Louis Wagner begon in 2003 als neuroloog/klinisch neurofysioloog in de Hans Berger Kliniek in Oosterhout. Sinds de fusie met Kempenhaeghe in 2006 verdeelt hij zijn tijd tussen Oosterhout en Heeze.

Hij is gespecialiseerd in Deep Brain Stimulation (DBS) en Nervus Vagus Stimulatie bij epilepsie. Ook is hij programmaleider epilepsiechirurgie binnen het Academisch Centrum Epileptologie Kempenhaeghe. Louis beschouwt zijn werk als zijn hobby.

Lees verder

KH Foto 761px 529px
Lees voor

'Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden'

Wie tien jaar geleden tegen Linda Pellemans had gezegd dat ze op een gedragsgroep zou gaan werken, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Wie tien jaar geleden tegen Linda Pellemans had gezegd dat ze op een gedragsgroep zou gaan werken, was waarschijnlijk voor gek verklaard.

Toch is dat wat ze inmiddels al vijf jaar doet. Met heel veel plezier.

Verder lezen

KH foto 0668 761 x 529 pixel
Lees voor

'Voor mij een droom die uitkomt'

Met haar 25 jaar is Chris nauwelijks ouder dan sommige bewoners waar ze mee werkt. Confronterend, zou je zeggen, maar zo ervaart Chris het absoluut niet.

“Vroeger wilde ik de ouderenzorg in, maar dat veranderde toen ik tijdens een stageperiode kennismaakte met de gehandicaptenzorg. In het begin vond ik het spannend, maar al gauw wist ik dat mijn toekomst hier lag.” Bij haar afstuderen als verpleegkundige waren er geen passende vacatures. Daarom ging Chris in eerste instantie toch in de ouderenzorg aan de slag. Tot er bij Kempenhaeghe een vacature werd gesteld voor woonbegeleiders V&V. Chris solliciteerde, werd aangenomen en werkt inmiddels drie jaar in haar ‘droombaan’.

Verder lezen

KH Opname Emu Heeze 05 2019 Henri Meeuws Dennis van Hoek Henk de Brouwer FHP1653
Lees voor

'Op een andere manier invulling geven aan mijn deskundigheid'

Henry Meeuws (48) werkt sinds 1995 bij Kempenhaeghe; 23 jaar als woonbegeleider en sinds 2017 als coördinator V&V op de Epilepsie Monitoring Unit (EMU), waar epilepsiepatiënten voor korte of langere tijd worden opgenomen om hun aanvallen te kunnen registreren.

Tijdens mijn opleiding HBO-V liep ik stage bij Kempenhaeghe. Qua sfeer en werkwijze sprong deze organisatie er toen voor mij echt uit. Na mijn afstuderen kwam ik hier in dienst en sindsdien heb ik nooit meer een andere werkgever gehad.

Verder lezen

KH 2 A Lenny en Noortjewebsite Kh 2 Awebsite Kh FHP2205
Lees voor

'Talenten, mogelijkheden en verbinding'

Als activiteitenbegeleider in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe sta je dicht bij de bewoners. Dagelijks werk je voor én met hen aan activiteiten die passen bij de persoon, diens behoeften, wensen en mogelijkheden. Niekje Verberne kent de betrokkenheid waarmee zij en haar collega's zich inzetten voor de bewoners. Maar ze voelde ook een steeds grotere behoefte om breder samen te werken. Sinds 2016 is ze voorzitter van de vakgroep Activiteitenbegeleiding.

“Activiteitenbegeleiders werken met veel verschillende groepen mensen”, legt Niekje uit. “Van kinderen met een laag ontwikkelingsniveau tot volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Iedereen heeft andere talenten en mogelijkheden en behoeften. Voor iedere deelnemer zoeken we naar een passend aanbod. Daarnaast streven we naar een goede samenwerking met woonbegeleiders zodat dat de vaardigheden waar wij aan werken ten goede komen aan de dagelijkse zorg.”

Verder lezen

KH Foto Ik zorg Kempenhaeghe Mike 748 x 520 pixels
Lees voor

'Blij met overstap van metaal naar (woon)zorg'

Assistent-woonbegeleider Mike heeft voorheen elf jaar in de metaalsector gewerkt. 'Omdat ik dyslexie heb, zat ik vroeger op het speciaal onderwijs. De zorg was niet haalbaar voor mij, werd mij toen gezegd. Maar ik heb er alles aan gedaan om er toch terecht te komen.'

En dat is gelukt! Mike werkt nu in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe. “Ik werk met mensen met epilepsie, een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Samen werken we aan de beste zorg om hét verschil te maken voor onze bewoners.”

Verder lezen

KH Opname Knf Heeze 05 2019 Marlies Domans 2 A Annet Aalders 2 W Marian van Gerwen 2 W Marije Hofman 2 W FHP1625
Lees voor

'Met je hele aandacht bij die patient zijn'

Marlies Dolmans werkt als coordinerend laborant op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Hier worden dagelijks EEG's gemaakt en geanalyseerd bij patienten met uiteenlopende vormen van epilepsie. Doel is om te achterhalen wat er in iemands brein gebeurt, zodat de behandeling daar zo goed mogelijk op kan worden afgestemd.

“Onze patiëntenpopulatie is heel divers”, legt Marlies uit. “Het varieert van volwassenen tot kinderen en van normaal begaafden tot mensen met een verstandelijke beperking.” Diezelfde variatie ziet ze ook terug in de EEG’s die ze afneemt. Maar het grootste verschil tussen Kempenhaeghe en een ‘gewoon’ ziekenhuis is volgens Marlies de manier waarop er gewerkt wordt.

Verder lezen

KH Foto Ik zorg Kempenhaeghe Loes 748 x 520 pixels
Lees voor

'Belangrijk dat patienten zelf de regie houden'

Eind 2018 verdedigde verpleegkundig specialist Loes haar proefschrift over het belang van zelfmanagement, specifiek voor mensen met epilepsie. Loes (63) ziet in het Academisch Centrum voor Epileptologie van Kempenhaeghe veel patienten met een complexe en moeilijk behandelbare epilepsie. Ze helpt hen om, ondanks hun aandoening, zo veel mogelijk zelf regie op hun leven te houden.

“Zelfmanagement vind ik zodanig belangrijk, dat ik erop gepromoveerd ben.” Loes is één van de weinige verpleegkundig specialisten in Nederland met een doctorstitel.

Verder lezen

KH 2 A Lenny en Noortjewebsite Kh 2 Awebsite Kh FHP2208
Lees voor

'Ontwikkelen met enthousiasme'

Lenny Noordman is lid van de vakgroep Activiteitenbegeleiding en werkt als coordinerend activiteitenbegeleidster binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg. Vanuit die functie is ze betrokken bij diverse kwaliteitsprojecten. Zo combineert ze haar passie voor het vak met een grote drive om collega's te inspireren.

“Wat ik heel fijn vind”, vertelt Lenny, “is dat Kempenhaeghe medewerkers stimuleert om zich te blijven ontwikkelen. Je kunt deelnemen aan allerlei cursussen en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Mede daardoor heb ik het hier nog altijd erg naar mijn zin.”

Verder lezen

KH 53
Lees voor

'Kleine stappen, grote waarde'

Al meer dan 36 jaar fietst fysiotherapeut Ad dagelijks met plezier naar Kempenhaeghe. De vraag is dus niet of hij er leuk werk heeft, maar waarom.

“In 1981 studeerde ik af met het idee dat ik echt iemand was voor de eerste lijn”, vertelt Ad. “Een gewone fysiotherapiepraktijk dus. Maar al snel merkte ik dat ik daar niet gelukkig van werd.” Vanwege goede herinneringen aan zijn stageperiode ging Ad op zoek naar een functie in een ziekenhuis. En zo kwam hij in Kempenhaeghe terecht.

Verder lezen

Lees voor

Corona: neuroloog Annelien en stap-voor-stap opstarten van de zorg

De reguliere zorg zowel poliklinisch als klinisch wordt stap-voor-stap weer opgestart in Kempenhaeghe. Neuroloog Annelien Mertens vertelt in haar vlog hoe we dat doen en kijkt er naar uit om iedereen weer persoonlijk ‘in de ogen’ te kunnen kijken. Samen werken we eraan om onze patiënten veilig en zo optimaal en snel als mogelijk te helpen. Nemen jullie mee een kijkje op een van onze poliklinieken?

Lees voor

Corona: 'Maatregelen hebben impact'

Wat is de impact van de huidige maatregelen op de gehandicaptensector en in het bijzonder voor de epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe?

Onze collega Nicole Davits geeft een persoonlijk inkijkje in haar werkzaamheden als activiteitenbegeleider binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg. Zij vlogt over de betekenis voor haarzelf en voor de bewoners, maar ook wat er voor warme initiatieven en mogelijkheden ontstaan.

Lees voor

Corona: 'Samen maken we er het beste van'

Hoe is het om te werken binnen de gehandicaptenzorg tijdens deze coronatijd? Collega Inge Smits, senior begeleider, vlogt samen met enkele bewoners vanuit een van de woonzorgafdelingen van Kempenhaeghe waar mensen met een complexe epilepsie en andere beperkingen wonen.

De bewoners zijn in deze tijden meer dan ooit aangewezen op hun eigen woning. Daardoor wordt hun belevingswereld tijdelijk ingeperkt. Om het gemis van bezoek enigszins te verkleinen, zijn er bijvoorbeeld tablets aangeschaft waardoor het lijkt alsof medebewoners en familieleden toch een klein stukje dichterbij komen. En het is elke dag een verrassing wat er in de brievenbus zit.

Lees voor

Corona: 'Onze kinderen en hun ouders zijn de échte helden'

Persoonlijk begeleider Els geeft via haar vlog een inkijkje in een van onze kinderwoonzorgpaviljoens tijdens de coronacrisis. Gelukkig zijn er lichtpuntjes rondom enige verruiming van de bezoekmogelijkheid voor ouders om hun kind weer te zien.

Els: “Onze kinderen en hun ouders zijn de échte helden in dit verhaal. Wij zijn zo trots op hen en dankbaar dat wij, juist nu, het verschil kunnen maken.”

Lees voor

Corona: verpleegkundige Henk over Zorg voor de leerlingen op De Berkenschutse

Henk Poell, verpleegkundige bij De Berkenschutse, vertelt over de impact die het coronavirus heeft op zijn werkzaamheden binnen onze school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Op leerlingen, ouders en collega’s. Henk is voor velen een vraagbaak en samen met zijn collega’s organiseerde hij met ondersteuning van Kempenhaeghe de praktische zaken rondom veiligheid en hygiëne voordat de school weer open ging.