Altijd een stapje meer voor de patiënt
KH 2 A Lenny en Noortjewebsite Kh 2 Awebsite Kh FHP2244
Lees voor

'Ontwikkelen met enthousiasme'

Lenny Noordman is lid van de vakgroep Activiteitenbegeleiding en werkt als coordinerend activiteitenbegeleidster binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg. Vanuit die functie is ze betrokken bij diverse kwaliteitsprojecten. Zo combineert ze haar passie voor het vak met een grote drive om collega's te inspireren.

“Wat ik heel fijn vind”, vertelt Lenny, “is dat Kempenhaeghe medewerkers stimuleert om zich te blijven ontwikkelen. Je kunt deelnemen aan allerlei cursussen en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Mede daardoor heb ik het hier nog altijd erg naar mijn zin.”

Lees voor

Meebewegen

Lenny werkt al sinds 2000 bij Kempenhaeghe, waar ze haar loopbaan ooit begon als stagiaire. Sinds haar afstuderen heeft ze echter bepaald niet stil gezeten. “Ik vind het belangrijk om altijd te blijven groeien, verbeteren en vernieuwen. Dingen veranderen, we krijgen steeds meer kennis en nieuwe inzichten. Als medewerker moet je daar iets mee. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om collega’s daar enthousiast voor te maken.”

Lees voor

Zorgvraaggericht werken

Binnen de activiteitenbegeleiding draait alles om de zorgvraag. Lenny vertelt: “Het signaleren van zorgvragen en het formuleren van bijpassende doelstellingen zijn belangrijke onderdelen van ons vak. De activiteiten die wij aanbieden, zijn een middel om die doelen te bereiken”. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met andere disciplines. “Daarnaast ontwikkelen we onze eigen instrumenten, zoals een interessetest. Daarmee gaan we per deelnemer op zoek naar mogelijkheden, interesses en wensen.”

Lees voor

Ontdekken en ontwikkelen

Ontwikkelen staat centraal binnen de Activiteitenbegeleiding, zowel bij deelnemers als bij medewerkers. “Wat dat betreft is onze visie ‘Geluk, talent en trots’ op iedereen van toepassing”, lacht Lenny. “Ook activiteitenbegeleiders kunnen worden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Trots komt vaak voort uit iets nieuws. En bovendien maakt het je werk veel leuker.”

Lees voor

Enthousiasme

Zelf is Lenny gezegend met een flinke portie enthousiasme. Haar lidmaatschap van de vakgroep is dan ook niet toevallig. “Ik heb echt passie voor mijn vak en probeer dat ook over te brengen op mijn collega’s. Voor mij is het belangrijk dat iedereen met plezier aan het werk is. Kempenhaeghe stimuleert dat ook. Het wordt je niet aangedragen maar je krijgt wel veel ruimte om eigen ideeën te komen. Zo blijft ons werk boeiend en uitdagend.”

Lees voor

Stapje extra

Gevraagd naar ‘de ideale collega’ heeft Lenny direct een duidelijke omschrijving paraat. “We zoeken mensen die willen ontwikkelen, meebewegen en kunnen denken in mogelijkheden. Mensen met passie voor dit mooie vak en uiteraard voor onze deelnemers. Activiteitenbegeleiding is iets waar je bewust voor moet kiezen. Alleen dan kun je dat stapje extra zetten voor onze deelnemers.”