Altijd een stapje meer voor de patiënt
5 days inside Louis Wagner 2 A FGH2037
Lees voor

Louis: “Ruimte om te ontplooien.”

Louis Wagner begon in 2003 als neuroloog/klinisch neurofysioloog in de Hans Berger Kliniek in Oosterhout. Sinds de fusie met Kempenhaeghe in 2006 verdeelt hij zijn tijd tussen Oosterhout en Heeze.

Hij is gespecialiseerd in Deep Brain Stimulation (DBS) en Nervus Vagus Stimulatie bij epilepsie. Ook is hij programmaleider epilepsiechirurgie binnen het Academisch Centrum Epileptologie Kempenhaeghe. Louis beschouwt zijn werk als zijn hobby.

Lees voor

Echt contact met een patiënt

“Natuurlijk horen ook managementtaken bij mijn werkzaamheden. Dat is belangrijk en daar ben ik in gegroeid. Maar genieten doe ik pas echt als ik contact heb met een patiënt.” Hoe dat komt? Volgens Louis is dat de combinatie van menselijke aspecten en technische aspecten. “Je wilt een patiënt zo goed mogelijk voorlichten, begeleiden en door het proces van onderzoeken loodsen, naar een eindresultaat dat zijn of haar leven kan veranderen. Daarom ben ik neuroloog geworden. En ik beschouw epilepsie als de meest interessante uitingsvorm. Bij epilepsiechirurgie proberen we de epilepsiehaard in het brein te lokaliseren. Dat vereist kennis van de functie van het brein; dat is smullen.”

Lees voor

Samenwerking epilepsiechirurgieteam en Maastricht UMC+

Louis roemt vooral de ruimte die hij binnen Kempenhaeghe krijgt om zich te ontplooien en zijn werk te doen. “Het werken in Kempenhaeghe is leuk omdat ik mag doen wat ik heel graag wil doen. Dat kan nergens anders; dat maakt Kempenhaeghe zo’n fijne werkgever.” Hij werkt nauw samen met het epilepsiechirurgieteam bestaande uit vijf volwassenneurologen, een kinderneuroloog, een physician assistant, verpleegkundig specialisten en secretaresses.
“Daarnaast is er een ongelofelijk fijne samenwerking met het team van het Maastricht UMC+, waar de operaties plaatsvinden. De sfeer is optimaal, we hebben felle discussies. Die helpen om samen verder te komen. De onderlinge verhoudingen zijn goed. Ieder brengt zijn invalshoek in voor een gezamenlijk doel: het zo goed mogelijk helpen van onze patiënten.

Lees voor

Uitzending Five Days Inside

Louis Wagner is ook te zien in de tv uitzending van Five Days Inside in Kempenhaeghe. Tijdens de uitzending legt hij bijvoorbeeld uit wat epilepsiechirurgie inhoudt, een traject waarvoor patiënten Noah en Koen zijn opgenomen en waarin Kempenhaeghe samenwerkt met Maastricht UMC+. https://www.kempenhaeghe.nl/nieuws/kempenhaeghe-pati%C3%ABnten-centraal-in-five-days-inside/