Lees voor

Alle kennis.
Alle aandacht.

Bij Kempenhaeghe weten we dat een ziekte, aandoening of stoornis een grote impact kan hebben. Op het leven van de patiënt, maar ook op zijn omgeving. Onze professionals nemen daarom echt de tijd voor patiënten, leerlingen, cliënten en hun omgeving. Zodat iedereen kans maakt op het vinden van een nieuw perspectief.

We gaan tot het uiterste voor een oplossing waarmee iemand verder kan. Met alle kennis en alle aandacht. Al onze professionals brengen elk hun eigen deskundigheid in en zoeken samen naar de beste aanpak. Hierin nemen ze vanuit hun expertises graag het voortouw. Voor de beste zorg van vandaag delen we onze kennis met verwijzers en specialisten in binnen- en buitenland. En voor de beste zorg van morgen werken we samen met andere toonaangevende partijen aan wetenschappelijk onderzoek. Zo maakt Kempenhaeghe het verschil.

Lees voor

Academisch Centrum voor Epileptologie

Kempenhaeghe & Maastricht UMC+

Kinderen en volwassenen met complexe epilepsie krijgen de best mogelijke zorg in het Academisch Centrum voor Epileptologie van Kempenhaeghe. Een scherpere diagnose, andere medicatie, de nieuwste behandelmethodes en hulp bij zo ‘gewoon mogelijk’ leven met epilepsie.

Wij zoeken naar een andere invalshoek in de aanpak van uw chronische aandoening en hebben daarvoor alle specialismen in huis. Ook helpen wij bij het zo goed mogelijk omgaan met uw aandoening. Mensen die last hebben van psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA) kunnen eveneens bij ons terecht. Als expertisecentrum werken wij nauw samen met verwijzers van patiënten.

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Kempenhaeghe

Wie te maken heeft met ernstige en complexe slaapstoornissen, kan terecht bij de specialisten van het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe. Top-somnologen en somnotechnologen werken voortdurend samen voor het stellen van de juiste diagnose. Zij passen uiteenlopende onderzoeksmethoden en behandelvormen toe om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen van een zo optimaal mogelijke nachtrust kunnen genieten.

Onze expertise strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde, van neurologische slaapstoornissen en slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen tot insomnie en slaapstoornissen bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek; zij staat geheel tot uw beschikking.

Lees voor

Centrum voor Neurologische Leer- en ontwikkelingsstoornissen

Kempenhaeghe

Kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen, vermoedelijk veroorzaakt door een neurologisch probleem, zijn bij het Centrum voor Neurologische Leer- en Ontwikkelingsstoornissen van Kempenhaeghe op de goede plek. Onder leiding van een kinderneuroloog buigen multidisciplinaire teams zich over de capaciteiten en ontwikkelmogelijkheden van de kinderen.

De noodzakelijke expertise van de kinderneurologie, klinische neuropsychologie en neurodidactiek wordt bij elkaar gebracht, zo nodig aangevuld met die van andere disciplines. Voor een nòg beter inzicht in wat een kind wél kan, kunnen we ook altijd een beroep doen op onze collega’s vanuit de epileptologie en slaapgeneeskunde.

Lees voor

Centrum voor Epilepsiewoonzorg

Kempenhaeghe

Respect voor de eigen keuze en vrijheid van bewoners staan centraal in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe. Hier vinden mensen met chronische epilepsie en bijkomende beperkingen een veilig en warm thuis met oog voor de impact van de epilepsie. Daarbij richten we ons op mogelijkheden en kansen; we gaan niet uit van beperkingen.

De woonvormen variëren van afdelingen waar zeer intensieve zorg in een zeer beschermde omgeving wordt geboden tot afdelingen waar de zorg meer is gericht op begeleiding. Er zijn afdelingen voor kinderen en voor volwassenen, allemaal met een huiselijke sfeer en activiteiten op maat. De zorg omvat verblijf, behandeling, begeleiding, verzorging, verpleging, dagbesteding en welzijn van bewoners. We werken samen met collega’s vanuit de epileptologie en slaapgeneeskunde.

Lees voor

Centrum voor Onderwijsexpertise

De Berkenschutse

Een fijne schooltijd, dat gun je toch iedereen? De Berkenschutse is een onderwijsexpertisecentrum voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Wij bieden onderwijs, vorming en begeleiding aan leerlingen met epilepsie of autisme en aan langdurig zieke, zeer moeilijk lerende en meervoudig gehandicapte leerlingen.

Daarnaast bereiden we leerlingen voor op hun leven na De Berkenschutse. Door een totaalpakket aan te bieden, afgestemd op ieders specifieke omstandigheden, capaciteiten, talenten en interesses. Voor de één betekent dit wonen in een woongroep, voor de ander de eerste stap naar werk of begeleiding naar een vervolgstudie.

Lees voor

Werken bij Kempenhaeghe

Als expertisecentrum zien we mensen met indringende vraagstellingen. We zoeken via hoogwaardige vormen van diagnostisch onderzoek en persoonlijke aandacht naar antwoorden op die vragen.

Inzet van alle kennis en alle aandacht vraagt om bijzondere medewerkers: professionals die een stapje extra zetten voor patiënten, in hun interesse voor hun vak. Bezielde, leergierige mensen die hun kennis graag met anderen delen. Gedreven mensen die de beste willen zijn in hun vakgebied, zich (verder) willen specialiseren, openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en daaraan ook zelf inhoud kunnen geven. Wie deze eigenschappen in zich heeft, krijgt bij ons ruim baan.

Nieuws

Sebastiaan Overeem en Angelique Pijpers 768x534 pixels
donderdag 25 mei 2023

Benoeming medische hoofden Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe

Lees verder
Berkenschutse juni 2020 FHP0126
donderdag 25 mei 2023

Kempenhaeghe en gemeente Heeze-Leende tekenen samenwerkingsovereenkomst (ver)nieuwbouw De Berkenschutse; hybride bouwvariant voor school voor speciaal onderwijs in Heeze

Lees verder
Jubileum Leerhuis Epilepsie
maandag 22 mei 2023

Leerhuis Epilepsie CRKBO-geregistreerd

Lees verder
Kloostervelden 02
maandag 15 mei 2023

Afronding gebiedsontwikkeling; laatste kavel Kloostervelden Sterksel verkocht

Lees verder
Tommie promotie foto
donderdag 11 mei 2023

Tommie in de zorg spreekt op Dag van de Zorg Kempenhaeghe

Lees verder
Voorzijde hoofdgebouw
dinsdag 9 mei 2023

Internationaal epilepsiecongres kijkt naar 2030; Kempenhaeghe gastheer in Brainport

Lees verder
Foto Erwin van Geenen
maandag 8 mei 2023

Erwin van Geenen benoemd als lid raad van bestuur Kempenhaeghe

Lees verder
S6 Suzanne Immers Karin de Visser logopedisten BS Larissa van Ool logopedist KH
woensdag 3 mei 2023

“Iedereen een stem”

Lees verder
Naamloos 20 4
dinsdag 11 april 2023

Stoppen met de fax? Gewoon doen!

Lees verder
Directeur De Berkenschutse jpg aangepaste versie
donderdag 30 maart 2023

Benoeming directeur a.i. van De Berkenschutse

Lees verder
1679312370027
donderdag 23 maart 2023

Volkskrant: De vergeten apneupatiënt is een vrouw

Lees verder
Smartwatches
woensdag 22 maart 2023

Universiteit van Nederland in gesprek met Sebastiaan Overeem over betrouwbaarheid smartwatches voor meten slaap

Lees verder
CSG wintertijd 768x534 pixels
woensdag 22 maart 2023

‘Stop met wisselingen zomer- en wintertijd’; Kijk jij er al naar uit? Dit weekend is het weer zover; een uur korter slapen?!

Lees verder
Slaapeloosheid slecht slapen insomnie
donderdag 16 maart 2023

17 maart Internationale Dag van de Slaap; Kempenhaeghe wil goede slaap voor iedereen

Lees verder
Angelique Pijpers 200 x 276 pixels
donderdag 16 maart 2023

Kempenhaeghe benadrukt belang van goede herkenning en diagnostiek van REM-slaapgedragsstoornis

Lees verder
Afbeelding
woensdag 15 maart 2023

Sebastiaan Overeem over ‘Slaapwandelen’ in podcast Universiteit van Nederland

Lees verder
Knipsel Sebastiaan Overeem op Editie NL
zaterdag 25 februari 2023

Verslapen. Wat kun je er zelf aan doen? RTL Nieuws vraagt somnoloog professor Sebastiaan Overeem tips.

Lees verder
IMG 1925
donderdag 23 februari 2023

Betere slaapmeting door meer zicht op onzekerheid

Lees verder
Te korten medicijnen
vrijdag 17 februari 2023

Problemen met levering van medicijnen; informatie voor patiënten en verwijzers

Lees verder
IMG 20220613 WA0003
donderdag 16 februari 2023

Kempenhaeghe Oosterhout zet zorgactiviteiten in de loop van 2023 voort in Breda

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten