U zocht informatie over:
Lees voor

Vooronderzoeken in Kempenhaeghe fase 1

Bij de meeste patiënten met epilepsie is er een actuele MRI-scan en EEG voorhanden. Als dit niet het geval is, dan krijgt u een MRI-onderzoek poliklinisch bij Kempenhaeghe in Heeze. Naast deze onderzoeken volgen er meer specialistische onderzoeken om de precieze epilepsiehaard te bepalen.

De aanvalsregistratie

Om te kunnen bepalen waar de epilepsiehaard zit, willen we het aanvalsbeeld zo goed mogelijk in kaart brengen. Tijdens een opname worden uw aanval(len) geregistreerd. U bent hiervoor een paar dagen tot maximaal een week in het Opnamecentrum van Kempenhaeghe in Heeze. De aanvalsregistratie bestaat uit een doorlopende EEG-registratie en videomonitoring. Uit de EEG-registratie en de videobeelden kunnen artsen hopelijk afleiden welk gebied in de hersenen de aanvallen veroorzaakt. Met de video-opname worden uw aanvallen in beeld gebracht. Het kan nodig zijn om aanvallen op te wekken.

Een neuropsychologisch onderzoek

Ook vindt er bij Kempenhaeghe een neuropsychologisch onderzoek plaats. Dit onderzoek duurt meestal één dag en bestaat uit testen op het gebied van taal, geheugen, aandacht.

Begeleiding tijdens het traject

Met de neuropsycholoog kunt u ook bespreken of u tijdens het traject psychologische begeleiding zou willen. Denk hierbij aan begeleiding op het functioneren na de operatie. En het omgaan met de voorbereidende onderzoeken en de operatie zelf. U moet zelf gemotiveerd zijn, en mentaal en lichamelijk in staat, om het traject te blijven doen.

Klik en bekijk hier de volgende fase: Vervolgonderzoek fase 2