U zocht informatie over:
Lees voor

EpilepsiechirurgieCheck

Bij een moeilijk behandelbare epilepsie waarbij ten minste twee anti-epileptica niet voldoende aanslaan, kan epilepsiechirurgie een uitkomst bieden. Succesvolle epilepsiechirurgie kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verhogen. Om snel, binnen vier weken, te beoordelen of epilepsiechirurgie bij u als patiënt een goede kans van slagen heeft, is er de EpilepsiechirurgieCheck.

De EpilepsiechirurgieCheck is gericht op wilsbekwame volwassen patiënten met een moeilijk behandelbare epilepsie die na twee anti-epileptica niet aanvalsvrij worden. De uitslag van de check wordt met u als patiënt besproken en met uw behandelend neuroloog gedeeld voor verder overleg.

De EpilepsiechirurgieCheck
De EpilepsiechirurgieCheck vindt plaats na verwijzing door uw eigen neuroloog. U ontvangt in één dag in Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe een intake bij een in epilepsie gespecialiseerd neuroloog gevolgd door een MRI-onderzoeken een 24-uurs EEG. Het resultaat van uw MRI-onderzoek wordt in Kempenhaeghe vergeleken met een database van MRI-resultaten. We noemen dit post-processing.

Binnen vier weken volgt het uitslaggesprek in Kempenhaeghe. De resultaten deelt het centrum vervolgens met uw eigen neuroloog. Samen met uw neuroloog bespreekt u vervolgens of een epilepsiechirurgietraject iets voor u zou kunnen zijn.

Verwijzen?

Uw behandelend neuroloog kan u voor de EpilepsiechirurgieCheck verwijzen naar het Academisch Centrum voor Epileptologie. De EpilepsiechirurgieCheck vindt plaats op de locatie van het centrum in Heeze. U blijft onder behandeling in uw eigen ziekenhuis en bespreekt met de neuroloog in Kempenhaeghe en met uw neuroloog de uitslag van de check.

Flyer