Nieuws
Lees voor

Epilepsiepatiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgen voortaan gespecialiseerde zorg vanuit Kempenhaeghe

Kempenhaeghe Neuroloog Laura de Ceuster houdt sinds 1 september 2021 spreekuur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Volwassen patiënten met epilepsie krijgen zo in het JBZ de zorg die ze nodig hebben.

De samenwerking tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Kempenhaeghe brengt specialistische zorg dichterbij de patiënt. De toevoeging van een spreekuur in het JBZ neemt voor patiënten in die regio veel reistijd weg. Ook wordt het overleg tussen specialisten van het JBZ en Kempenhaeghe makkelijker. Neuroloog De Ceuster: “Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wat de oorzaak van de aanvallen zijn, kan de samenwerking nieuwe inzichten en een snellere diagnose opleveren”. Zo ontvangen patiënten effectievere en beter passende zorg, dichterbij huis.

Kempenhaeghe heeft naast gespecialiseerde zorg ook de kennis in huis voor speciaal onderwijs, innovatie en wetenschap. Hierdoor kunnen professionals vanuit verschillende invalshoeken kijken naar de aandoening en passende en effectieve oplossingen vinden voor patiënten. De samenwerking met het JBZ betekent een aanvulling op de zorg voor epilepsiepatiënten.

Lees voor

Buitenpoliklinieken Kempenhaeghe

Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe biedt naast ’s-Hertogenbosch reeds op diverse plaatsen zogenaamde buitenpoliklinieken aan, te weten: Dordrecht, Enschede, Goes, Maastricht, Nijmegen, Uden, Rotterdam, Sittard en Winterswijk.

*)foto JBZ