Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe stelt stageplaatsen beschikbaar voor Fontys-opleiding Ad Zorg en Technologie

Bij Kempenhaeghe zijn vanaf het studiejaar 2022-2023 tien stageplaatsen beschikbaar voor voltijdstudenten Zorg en Technologie. Deze nieuwe opleiding van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid leidt professionals in de gezondheidszorg op in zorg en welzijn met aandacht voor technologie. Leren in de praktijk speelt een belangrijke rol binnen deze Associate degree, een tweejarige hbo-opleiding. Tijdens de opleiding zijn studenten in elke opleidingsvariant (voltijd, deeltijd of duaal) minimaal 20 uur per week werkzaam in óf zorg/welzijn óf techniek/technologie.

Lees voor

De gezondheidszorg wordt steeds complexer en van de mensen die zorg nodig hebben, wordt meer eigen verantwoordelijkheid rondom hun gezondheid verwacht. Technologie is hierbij een belangrijke factor. Binnen de opleiding Zorg en Technologie leren studenten hoe ze verbindingen leggen tussen zorg én techniek, en hoe ze bij de toepassing van technologie in de zorg kunnen helpen, adviseren en innoveren. Zo worden deze professionals van de toekomst Adviseurs Zorg en Technologie die de wensen van de doelgroep weten te vertalen naar een passende technische oplossing.

Lees voor

Samenwerking Fontys & Kempenhaeghe

De topopleiding Zorg en Technologie wordt deeltijd en duaal aangeboden bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid. In het komende studiejaar komt daar de voltijdvariant bij. Binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe zijn hiervoor tien stageplaatsen beschikbaar gesteld. Clustermanager Kempenhaeghe Gerard van Cranenbroek: “In de zorg staan we de komende jaren voor belangrijke uitdagingen. Enerzijds zien we dat er minder handen beschikbaar komen en anderzijds zien we dat er steeds meer technologie beschikbaar komt. Het één lost het ander mogelijk op. In samenwerking met Fontys starten we daarom binnen ons centrum met de voltijdvariant Zorg en technologie. Daarnaast bieden we als werkgever eigen medewerkers de ruimte om in het duale traject aan de slag te gaan en het geleerde vervolgens meteen hier in de praktijk te brengen.”

Retired woman using vr glasses nurse assisting
Lees voor

Wat gaat een student doen?

Studenten van de opleiding Zorg en Technologie verdiepen zich binnen de opleiding in de essentiële aspecten van zorg, zorgprocessen, welzijn, veiligheid en techniek en technische processen, in relatie tot zorgtechniek binnen de (langdurige) zorg. Ze werken aan de hand van diverse thema’s zoals Zorg op afstand, Robotica en Stimulering van gezonde leefstijl. In de praktijkblokken is daarbij samen met medestudenten, docenten en de werkgever aandacht voor projecten uit de praktijk in een ‘community of practice’. Binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe kijken de studenten door deze bril naar de zorg op de werkvloer. Daarnaast werken ze aan de vaardigheden die de zorg voor cliënten met epilepsie en bijkomende problematiek mogelijk maken.

Lees voor

Meer informatie en aanmelden?

Wil je weten wat de opleiding Zorg en Technologie precies inhoudt? In deze voorlichtingspresentatie legt een van de docenten dat uit. En in dit artikel wordt verteld waarom juist deze opleiding de zorg efficiënter maakt en toekomstperspectief biedt. Ook is op de website van Fontys Hogescholen meer informatie te vinden over de opleiding Zorg en Technologie specifiek in de varianten: deeltijd of duaal. Contact opnemen en aanmelden gaat ook via deze websites. Alle informatie omtrent de voltijd-opleiding, is te vinden op de opleidingspagina van Zorg en Technologie voltijd. Nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling P&O van Kempenhaeghe via Chantal Simar, recruiter, T. 06-51148379.