Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe professor geeft inleiding bij ‘Wakeful Sleeper’

Op zaterdag 13 november geeft prof. dr. Sebastiaan Overeem, arts/somnoloog van het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe in Heeze een inleiding bij de film ‘Wakeful Sleeper’. De film wordt vertoond als onderdeel van het InScience International Science Film Festival in Lux in Nijmegen.

The Wakeful sleeper talk 768x534 pixels
Lees voor

Documentaire The Wakeful Sleeper

In de documentaire gaat regisseur Boris van der Avoort op zoek naar de oorzaken van zijn chronische slapeloosheid. Zijn persoonlijke onderzoek vertaalt zich in een filmische reis langs wetenschappers, therapeuten en droomwerelden. De wonderlijke en verontrustende scènes van The Wakeful Sleeper nemen de kijker mee in de schaduwwereld tussen droom en realiteit. Zo geeft de film een realistisch beeld van de enorme impact die een verstoorde slaap heeft.

Lees voor

Belang van slaap voor ons functioneren

Prof. Overeem zal in zijn inleiding iets vertellen over slaap en het belang ervan voor ons functioneren. Hij laat verschillende slaapstoornissen de revue passeren en gaat dieper in op slaaponderzoek. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe levert diagnostiek en zorg bij slaapstoornissen. Als expertisecentrum werkt Kempenhaeghe ook aan de verbetering van zorg en de verdieping en verspreiding van kennis over slaapstoornissen. Dat gebeurt bijvoorbeeld via onderzoek en samenwerkingen met academische centra, kennisinstituten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde is door de Nederlandse Federatie van Universitaire medische centra geaccrediteerd voor de diagnostiek en behandeling van zeldzame slaapstoornissen.

Lees voor

Meer informatie Insciencefestival

De film wordt vertoond in theater Lux in Nijmegen en de inleiding start om 22.30 uur. Voor meer informatie en kaarten: https://www.insciencefestival.nl/nl/vertoning/the-wakeful-sleeper-2/