Nieuws
Lees voor

Gratis slaapcollege over beter slapen

Slaap is van essentieel belang voor onze gezondheid en ons geluk. Toch kampen veel mensen met slaapproblemen. Ter gelegenheid van de publicatie van haar boek Rustig slapen, je leven lang een goede nachtrust, organiseert somnoloog en slaaptherapeut Ingrid Verbeek van het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe op vrijdag 14 juni 2024 een gratis slaapcollege. In samenwerking met slaapwetenschapper Merijn van de Laar deelt ze tijdens de bijeenkomst waardevolle kennis over slaap en praktische tips om beter te slapen.

Het gratis slaapcollege vindt plaats van 14.30 tot 15.30 uur in de theaterzaal van Kempenhaeghe aan de Sterkselseweg 65 in Heeze. De sessie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over slaap en hoe je je slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Tijdens het college belichten Verbeek en Van de Laar de belangrijke rol van slaap voor onze gezondheid en ons welzijn. De experts bespreken diverse factoren die onze slaap kunnen beïnvloeden. Daarnaast worden wetenschappelijke inzichten, praktische tips en handvatten gedeeld om je eigen slaappatroon te verbeteren.

Lees voor

Aanmelden

Het slaapcollege is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via de website van uitgeverij Boom. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Lees voor

Over Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek is slaaptherapeut en maakt deel uit van het multidisciplinaire team van het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe. Naast patiëntenzorg is Verbeek betrokken bij de nascholing van (huis)artsen, praktijkondersteuners, GGZ-medewerkers en psychologen op het gebied van slaap en de behandeling van slaapproblemen. Verbeek is (mede)auteur van verschillende boeken en boekhoofdstukken over slaap en de behandeling van langdurige slapeloosheid. Zij verschijnt ook regelmatig in de media over dit onderwerp.

Over Merijn van de Laar
Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap. Hij werkte jarenlang bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe. Hier behandelde hij onder meer mensen met slapeloosheid. Nu werkt Van de Laar aan de Universiteit van Maastricht, waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Van de Laar is net als Verbeek auteur en schreef het boek 'Slapen als een oermens'.