Nieuws
Lees voor

Je leven lang een goede nachtrust; somnoloog Ingrid Verbeek schrijft ‘Hulpboek Rustig Slapen’

We leven in een 24-uursmaatschappij, waarin we altijd door kunnen of zelfs moeten gaan. Zorgen voor een goede nachtrust is een uitdaging. Dr. Ingrid Verbeek, somnoloog en slaaptherapeut bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe, schreef het ‘Hulpboek Rustig slapen', dat cruciale inzichten biedt in het beheersen van slapeloosheid. Het boek verschijnt vandaag bij Boom uitgevers.

In Hulpboek Rustig slapen, je leven lang een goede nachtrust, deelt Verbeek haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van slaaptherapie, verrijkt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het boek biedt praktische adviezen, opdrachten en persoonlijke verhalen die gericht zijn op het verbeteren van slaap tijdens verschillende levensfasen, van jong tot oud.

Afbeelding
Lees voor

Maatwerk

In het boek een bijzondere focus op maatwerk. Slaap is namelijk geen one size fits all. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander helemaal niet. Iedereen is anders, iedereen slaapt anders en slaap verandert gedurende ons leven.

Met de Slaapevaluatielijst kunnen de lezers eenvoudig bepalen hoe ernstig hun slaapproblemen zijn, en in het boek staan tips over wanneer het goed is om hulp te zoeken en waar je die kunt vinden. Het hulpboek is niet alleen interessant voor slechte slapers van alle leeftijden, maar kan ook worden gebruikt door zorgprofessionals - zoals POH-ggz - om cliënten te helpen met slapeloosheid.

Ingrid Verbeek 1jpg
Lees voor

In de uitzending Spraakmakers (NPO radio 1)

In de radiotalkshow Spraakmakers van NPO Radio1 vertelt Ingrid Verbeek op 14 mei meer over hoe slaap verandert gedurende de levensloop en wat je kunt doen tegen slapeloosheid. De kernboodschap van Verbeek is duidelijk: slaap hoeft geen groot probleem te worden als je weet hoe die essentiële rustperiode werkt en wat je er zelf aan kunt doen. Het is altijd maatwerk, dus kijk wat heeft iemand nodig om beter te slapen. Het fragment is terug te luisteren en te bekijken via de website van de radiozender.


Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe is een toonaangevend multidisciplinar expertisecentrum op het gebied van slaapstoornissen en slaapgerelateerde aandoeningen. De kliniek biedt diagnostiek, behandeling en onderzoek over de volle breedte van slaapgeneeskunde.