Nieuws
Lees voor

Gerrit de timmerman die alles maken kan

Bijna 83 jaar is hij, en nog dagelijks te vinden in zijn schuurtje in Asten. Daar tekent, zaagt en schuurt hij dat het een lieve lust is. Allemaal zodat de deelnemers aan Werk aan de Winkel leuke dingen kunnen maken. Gerrit Aarts doet goed werk. Maar hij houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. “Laat mij maar gewoon m’n ding doen”, zegt hij bescheiden.


A 20 Gerrit Aarts 3
Lees voor

Gerrits dochter Paula van Horen is activiteitenbegeleidster bij Werk aan de Winkel. In de winkel worden leuke cadeautjes verkocht die door de deelnemers worden gemaakt. Houten naamslingers, tulpen, vogels of kerstboompjes op een standaard, serveerplanken, sleutelhangers, sterren, vogelvoederhuisjes … teveel om op te noemen. Het was Paula, die haar vader alweer jaren geleden bij het werk betrok. “Paula heeft de ideeën, de deelnemers maken een ontwerp, en ik maak het vervolgens van afvalhout”, vertelt hij. “De deelnemers leuken het vervolgens op. Ze beschilderen of beplakken het, of branden er een motiefje of tekst in.”

A 20 Gerrit Aarts 2
Lees voor

Afleiding

Gerrit is blij met de afleiding die het klussen hem geeft. “Ik ben ziek en heb enkele chemokuren achter de rug. In de coronatijd durfde ik niet goed de deur uit. Doordat ik thuis werk, kan ik iedere dag een paar uurtjes lekker bezig zijn.” En het wordt gewaardeerd. In Gerrits schuurtje hangt een bordje dat een van de deelnemers voor hem heeft gemaakt. ‘Gerrit de timmerman die alles maken kan’, staat erop.

Lees voor

Goed team

Inmiddels is ook Gerrits vrouw Betsie betrokken geraakt. Zij maakt de mooiste kussenovertrekken, poppendekentjes en vazen van het borduur- en haakwerk van de deelnemers. Meestal brengen Gerrit en Betsie op vrijdagmiddag de spulletjes naar Werk aan de Winkel. De deelnemers zijn altijd blij ze te zien en verdringen zich om te helpen de auto uit te laden. “En dan een lekker bakske koffie op het terras bij De Broeders, da’s fijn.”