U zocht informatie over:
Lees voor

Waarmee moet ik rekening houden bij een slaaponderzoek?

Meestal brengt een laborant van de afdeling Klinische Neurofysiologie brengt de elektroden ten behoeve van een slaaponderzoek aan. Soms doet een verpleegkundige of een afdelings-assistent dat. Het aanbrengen kost circa 45-60 minuten. Om het aanbrengen zo gemakkelijk en snel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u rekening te houden met het volgende:

  • Haar, huid en nagels:
    Het is belangrijk dat uw haar voor het onderzoek gewassen en droog is. Gebruik geen gel, wax, haarlak, olie of haarmasker omdat dit de registratie van de elektrische activiteit kan beïnvloeden. Draagt u liever geen hair extensions of kunstnagels omdat deze ook de registratie kunnen beïnvloeden. Aan heren verzoeken wij het liefst gladgeschoren te komen; maar als u baard- en/of snordragend bent, hoeft u deze niet te verwijderen. Gebruik voor uw komst geen huidverzorgende producten zoals bodylotions.
  • Kleding:
    Zorg ervoor dat u gemakkelijke (nacht)kleding draagt. Graag kleding met een voorsluiting, (géén trui of t-shirt), zodat het omkleden gemakkelijk gaat en er niets over het hoofd uitgetrokken hoeft te worden. Neemt u ook een bad- of ochtendjas mee.
  • Geneesmiddelen:
    U hoeft niet te stoppen met uw geneesmiddelen, tenzij uw arts dit met u heeft afgesproken. Reikt u zo mogelijk voorafgaand aan uw komst een actueel medicatie-overzicht aan. Dit is verkrijgbaar bij uw apotheek.
  • CPAP-apparatuur:
    Gebruikt u CPAP-apparatuur, neemt u deze dan mee.
  • Eten en drinken:
    U mag voorafgaand aan en tijdens het onderzoek gewoon eten en drinken. Tijdens het onderzoek is het gebruik van cafeïnehoudende dranken niet toegestaan.
  • Lenzen:
    Als u contactlenzen draagt, neemt u dan een lenzendoosje met vloeistof mee zodat u uw lenzen uit kunt doen.
  • Muziek, boek, laptop, etc.:
    Neemt u ter ontspanning of tijdverdrijf iets mee waarmee u zich kunt vermaken.
  • Mobiele telefoons:
    Tijdens het onderzoek en voorbereiding moet uw mobiele (smart)telefoon zijn uitgeschakeld. Op een laptop of andere elektronische apparatuur kan worden gewerkt zolang deze op een accu of batterijen werkt. Als de accu leeg is kan de verpleegkundige deze opladen.