U zocht informatie over:
Lees voor

Hoe bereid ik me voor op een afspraak in de polikliniek?

Voor een eerste gesprek in Kempenhaeghe wordt ruim tijd ingepland. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw klachten en ervaringen te vertellen.

Om te voorkomen dat u vergeet onderwerpen te bespreken of vragen te stellen aan de arts of verpleegkundige, is het handig om van tevoren een onderwerpen-/vragenlijstje te maken. Zo mogelijk kunt u het ‘vragenlijstje’ met iemand samen voorbereiden, bijvoorbeeld met uw partner of uw huisarts.

Wij raden u aan iemand die u vertrouwt mee te nemen naar de polikliniek. Twee horen meer dan één. Die ander kan er ook op letten dat de onderwerpen van ‘uw vragenlijstje’ aan bod komen. Mogelijk kan hij/zij ook helpen bij het beschrijven van de problematiek en aantekeningen maken van het gesprek.

Aarzel niet om extra uitleg te vragen als u iets niet begrijpt of vraag om schriftelijk voorlichtingsmateriaal, zodat u informatie nog eens kunt nalezen. Ook vervolggesprekken kunt u op deze manier voorbereiden. Soms krijgt u voorafgaand aan het consult een vragenlijst toegestuurd. Vult u deze zo zorgvuldig mogelijk in. Neemt u ook uw verzekeringspas, uw legitmatiebewijs en uw medicatielijst mee.