Nieuws
Lees voor

Je bent nooit te oud om vrijwilliger te zijn

Jan (92) is de oudste vrijwilliger van Kempenhaeghe.

Jan Scheepers is 92 jaar oud en sinds 3,5 jaar trouwe vrijwilliger bij de biljartvereniging op Kloostervelden. Hij helpt bewoners bij het uitvoeren van de sport en geeft ze aanwijzingen en tips waar nodig. Als de keus van bewoners stuk zijn, repareert hij ze. Voor de bewoners die biljarten, is Jan van onschatbare waarde.

“Ik vind dat iedereen die wil biljarten de kans moet krijgen om het te kunnen doen.

Een beetje foetelen met de spelregels is af en toe wel handig”, lacht Jan.

Vrijwilliger in het zonnetje
Lees voor

Extra ondersteuning

Jan is geen onbekende in de biljartwereld. Al zeventig jaar is hij actief bij verschillende verenigingen. “Twee keer per jaar speelden we een toernooi op Kloostervelden. Ik kan goed met de bewoners van Kempenhaeghe overweg. Dat zagen ze en op een dag vroeg een van de vrijwilligers me of ik wekelijks wilde komen ondersteunen. Ze zaten verlegen om extra ondersteuning. Sindsdien ben ik er iedere week. Ik vind het belangrijk dat ik afspraken nakom.”

Jan kwam ook al op jonge leeftijd in contact met de bewoners van Providentia, toentertijd nog een verpleeghuis voor mensen met epilepsie. “Ik was bijna elf jaar toen de oorlog uitbrak. Enkele jaren na de oorlog, toen alles weer bijna op zijn pootjes stond, speelde we vanuit R.K.S.V. Heeze jaarlijks een vriendschappelijke wedstrijd tegen de voetbalclub van Providentia.”

Lees voor

Vrijwilligerswerk is belangrijk

Voor Jan is het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. “Ik ben een kind van voor de oorlog en ik vind dat we er voor elkaar moeten zijn. Daarom help ik de bewoners op dinsdagavond, samen met enkele andere vrijwilligers. Wat levert het me op? Een tas koffie. Dat is voor mij voldoende.”