Nieuws
Lees voor

‘Focus op klachten bij slaapapneu’. Longarts-somnoloog Lisette Venekamp in Nascholingsmagazine Longziekten

Het vakgebied van slaapapneu is relatief jong. De diagnose en behandeling van slaapapneu blijft daardoor in ontwikkeling. Longarts-somnoloog Lisette Venekamp, Centrum voor Slaapgeneeskunde, deelt in het Nascholingsmagazine Longziekten de nieuwste inzichten van haar vakgebied en het nadruk leggen op minder voor de hand liggende varianten van slaapapneu. “Focus op de klachten, meer dan op de meetresultaten, en zoek verder of verwijs door wanneer klachten aanhouden.”

98a
Lees voor

Slaapstoornis slaapapneu

Slaapapneu, met name obstructief slaapapneu (OSA), is een van de meest voorkomende slaapstoornissen. Dit kan een verscheidenheid aan klachten geven, van snurken en slechte nachtrust tot niet uitgerust ontwaken, slaperigheid, moeheid en verminderde concentratie overdag. Bovendien kan OSA een risicofactor zijn voor cardiovasculaire morbiditeit.

Lees voor

Nascholingsmagazine Longziekten

Het artikel is te lezen op https://mediamed.nl/nieuws-en-artikel/longziekten/focus-op-klachten-bij-slaapapneu.

Of lees hier het volledige document.

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Expertise in Kempenhaeghe strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde, van neurologische slaapstoornissen en ademhalingsafhankelijke slaapstoornissen tot complexe insomnie en slaapritmestoornissen. Dienstverlening die gebaseerd is op jarenlange ervaring en onderzoek voor het beste perspectief voor de patiënt.