Nieuws
Lees voor

Een blije giraf

“Super tof!” Dat was de eerste reactie van een patiëntje op de kleurrijke muurschildering in de plakkamer van de afdeling Klinische Neurofysiologie in Kempenhaeghe. Een enorme giraf geeft de plakkamer een vriendelijke uitstraling. Dat vinden kinderen én volwassenen.

Giraf KNF hoofdgebouw
Lees voor

In de plakkamer bevestigen laboranten elektroden op het hoofd van epilepsie-patiënten om metingen te kunnen verrichten. “Het aanbrengen van de elektroden – het doet geen pijn - duurt ongeveer een uur”, vertelt laborante Tamara van Bastelaar. “Dat is best lang, zeker voor kinderen. Door de omgeving een fijnere uitstraling te geven, voelen ze zich prettiger dan in een witte ziekenhuisomgeving.” De keuze voor een jungle-thema en de uitvoering door kunstenares Loes de Jong leveren alleen maar positieve reacties op”, aldus Tamara.

Als het aan afdelingsmanager Ronnie Dekkers ligt, worden de andere twee plakkamers ook opgevrolijkt met muurschilderingen. “We denken al na over de verdere uitwerking van het jungle-thema. “De aandacht verschuift van de behandeling naar leuke dingen. En dat is goed, want we willen degenen die hier komen voor onderzoek zo goed mogelijk begeleiden en behandelen.”