Nieuws
Vrijwilliger in het zonnetje Jongste
Lees voor

De jongste vrijwilliger van Kempenhaeghe

Jessie Hört is met haar 18 jaar de jongste vrijwilliger van Kempenhaeghe.
Ze staat sinds twee jaar officieel ingeschreven, maar van kleins af aan komt zij al op Kloostervelden. Haar moeder werkt namelijk al 20 jaar op een woongroep en samen met haar broer kwam ze regelmatig langs om leuke activiteiten te ondernemen met de bewoners. Zij vonden dit gezellig en vroegen naar de kinderen als ze er niet waren. Bij het maken van uitstapjes of leuke activiteiten kwam Jessie ook helpen, onder het toeziend oog van moeder. De extra hulp en aandacht werd destijds al gewaardeerd.

Lees voor

Toen Jessie wat ouder werd nam de frequentie van de bezoeken wat af. Maar 2 jaar geleden slaagde ze voor haar opleiding. Op dat moment werd er een vrijwilliger gezocht om regelmatig met de bewoners te gaan wandelen. Hier ging ze op in en sindsdien komt ze weer met veel plezier op Kloostervelden. Naast wandelen helpt ze soms ook bij het ontbijt, speelt ze spellen of gaat ze samen met de bewoners naar georganiseerde activiteiten.

Helaas was de mogelijkheid om het vrijwilligerswerk uit te voeren beperkt door de komst van corona. Een poosje geleden kon ze voor het eerst weer iets betekenen. “Een bewoner was jarig en zijn familie kon helaas niet komen. Omdat we toch een feestje voor hem wilde maken ben ik bij hem op bezoek gegaan en hebben we samen taart gegeten”.

Jessie volgt nu een opleiding in de zorg, maar ze kan school en vrijwilligerswerk goed met elkaar combineren. “Waarom ik vrijwilliger ben bij Kempenhaeghe? Ik vind het erg leuk om contact te hebben met de bewoners. Het is fijn als je ziet dat ze het naar hun zin hebben. Dat geeft een stukje voldoening”.

We danken Jessie hartelijk voor haar inzet en ondersteuning.