Maak kennis met:
Jessie de Ridder

BIG: 29930199001

Lees voor

dr. J. (Jessie) de Ridder

Kinderarts - kinderneuroloog Jessie De Ridder ziet kinderen met epilepsie, met of zonder lichamelijke en/of verstandelijke beperking: van baby’s, peuters en kleuters tot schoolgaande kinderen en tieners. Daarnaast is zij als kinderneuroloog verantwoordelijk voor de langdurig opgenomen patiënten binnen Kempenhaeghe. Ze maakt ook deel uit van het genetica team binnen Kempenhaeghe, om de oorzaak van moeilijk behandelbare epilepsieën beter te begrijpen.

Dr. Jessie De Ridder is tevens betrokken bij de Dravet-poli: een tweejaarlijks multidisciplinair poliklinisch overleg, waarbij onderzoeken en bevindingen vanuit diverse specialismen op motorisch, talig, cognitief en gedragsmatig vlak worden gecombineerd tot het beste behandelplan voor dat moment, vanuit het totale functioneren van het kind en kijkend naar draaglast voor kind en ouder. De poli is opgezet volgens de nieuwe behandelrichtlijn voor Dravet, met betrokkenheid van de Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.

Dr. Jessie De Ridder heeft vanuit haar doctoraatsonderzoek interesse voor kinderen met Tubereuze Sclerose Complex en is momenteel betrokken bij het geneesmiddelenonderzoek.

Aandachtsgebieden

  • Tubereuze Sclerose Complex en epilepsie
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Dravet
  • Genetica en epilepsie