U zocht informatie over:
Lees voor

Mijn kind slaapt slecht

Kinderen kunnen aan dezelfde slaapstoornissen lijden als volwassenen. De slaapstoornissen zijn in de kern hetzelfde als bij volwassenen maar manifesteren zich anders. Ook zijn er slaapstoornissen die vooral of specifiek bij kinderen voorkomen.

Slaapstoornissen bij kinderen kunnen door meer factoren ontstaan. Er kan een lichamelijke oorzaak zijn, maar vaak is dit niet het geval. Dan kan het zijn dat een kind niet heeft geleerd om alleen te slapen, recent ziek is geweest of zeer gevoelig is voor spanningen en prikkels. Soms lukt het ouders niet om hun kind tot slapen te bewegen en versterken ze, geheel onbedoeld, het ongewenste slaapgedrag van hun kind.

Kinderen die naar Kempenhaeghe worden verwezen, kampen in de regel met een complex slaapprobleem. Ook zijn er soms vanwege het 'kind zijn' extra faciliteiten nodig. Bij ons zijn die er. Bij de meeste kinderen veroorzaken bovendien meer factoren of aandoeningen het slaapprobleem. Daarom worden verschillende deskundigen bij het kind betrokken: een kinderarts of kinderneuroloog die gespecialiseerd is in slaapstoornissen, een psycholoog en, als daaraan behoefte is, zijn maatschappelijk werk, pedagogische thuisbegeleiding en ambulante schoolbegeleiding beschikbaar. Brochure