Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe-patiënten centraal in ‘Five Days Inside’

Op woensdag 8 september stonden patiënten Noah (24), Koen (24), Jelle (4), Jet (4) en Jos (64) in het middelpunt van de belangstelling tijdens een uitzending van het tv-programma ‘Five Days Inside’. Presentatrice Geraldine Kemper liep vijf dagen mee op Kempenhaeghe en volgde de patiënten 24 uur per dag, onder andere tijdens onderzoeken en gesprekken met behandelaars. Het resultaat is een aangrijpende documentaire die werd uitgezonden op 8 september om 20.30 uur op RTL5 en een herhaling op zaterdag 11 september om 19.00 uur op RTL5.
De uitzending is ook te bekijken op Videoland.

1 DSC07945 min
Lees voor

Impact

De patiënten en, in het geval van Jelle en Jet, hun moeders vertellen welke invloed de epilepsie en/of slaapstoornis heeft op hun leven. Daarnaast is te zien wat Kempenhaeghe biedt aan mensen met epilepsie en hoe bijvoorbeeld onderzoeken verlopen. “Epilepsie kan een enorme impact hebben op iemands leven. Deelname aan het programma geeft ons een unieke kans om een breed publiek te laten zien hoe wij werken”, aldus neuroloog dr. Louis Wagner. Tijdens de uitzending legt hij bijvoorbeeld uit wat epilepsiechirurgie inhoudt, een traject waarvoor patiënten Noah en Koen zijn opgenomen en waarin Kempenhaeghe samenwerkt met Maastricht UMC+.

Lees voor

Meer weten over de verhalen van Noah, Koen, Jelle, Jet en Jos?

Kempenhaeghe is er trots op benaderd te zijn voor het programma. De uitzending van Five Days Inside geeft de kijker een impressie van onze expertisegebieden en multidisciplinaire werkwijze.

Meer lezen over de patiënten en onze collega's?
Wilt u meer weten over Noah, Koen, Jelle, Jet en Jos? U kunt het verhaal van Jet, Noah, Jos, Jelle en Koen op onze website lezen.

Lees ook de medewerkersverhalen van kinderverpleegkundige Wieske en neuroloog dr. Louis Wagner.

Lees voor

Meer over Five Days Inside

In het programma Five Days Inside geven presentatoren kijkers een inkijkje in een wereld die normaal gesproken niet zo gemakkelijk toegankelijk is. In het verleden bezocht het programma bijvoorbeeld een verslavingskliniek, een centrum voor eetstoornissen en een revalidatiekliniek. In 2018 was Five Days Inside winnaar van de Gouden Televisier Ring.