Altijd een stapje meer voor de patiënt
5 days inside Wieske van de Oever 2 A FGH1897
Lees voor

Wieske: “Een kind met epilepsie mag hier gewoon kind zijn.”

Wieske van den Oever is verpleegkundige en coördinator verpleging en verzorging (CVV’er) op de kinderafdeling binnen het opnamecentrum van Kempenhaeghe. Ze begon er in 2004 en heeft altijd op de kinderafdeling gewerkt.

Lees voor

“Het mooie aan mijn werk vind ik het begeleiden en ondersteunen van de kinderen en hun ouders gedurende hun verblijf in Kempenhaeghe en richting de thuissituatie. Ik ben tevreden als kind en ouders op een positieve wijze terugkijken op hun verblijf op de kinderafdeling.” Wieske’s hoofdtaken zijn observeren en begeleiden. “We geven de kinderen en hun ouders voorlichting, beantwoorden vragen, stellen ze gerust en helpen ze bij een stukje acceptatie van de epilepsie.” Volgens Wieske staat gastvrijheid centraal. “Het is belangrijk dat een kind zich prettig voelt op de afdeling. Een kind met epilepsie mag hier gewoon kind zijn. Het kind staat op de voorgrond, niet de epilepsie.”

Wieske is blij met Kempenhaeghe als werkgever. “Je krijgt de kans om zelf richting te geven aan je werk en om nieuwe uitdagingen te vinden. Mijn manager staat open voor nieuwe ideeën. En de collega’s zijn betrokken en enthousiast.”