Kinderen met een neurologische aandoening kunnen behalve fysieke problemen ook leer- en ontwikkelingsproblemen hebben. In ons centrum onderzoeken wij hun leerproblemen én leerpotentieel.
Wij brengen expertise vanuit de kinderneurologie, klinische neuropsychologie en neurodidactiek bij elkaar. Die kennis en ervaring vullen we, indien nodig, aan met expertise uit andere vakgebieden zoals (ortho)pedagogiek, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of maatschappelijk werk. We werken samen met externe partners in universitaire ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in neurologische aandoeningen. Ook betrekken we de arts van uw kind bij het proces. Zo krijgen we een compleet beeld van wat uw kind wél kan. Tijdens het traject is er, als u daarmee instemt, afstemming mogelijk met de school van uw kind.
In het Centrum voor Neurologische Leer- en ontwikkelingsstoornissen zijn deskundigen vanuit meerdere vakgebieden bij uw kind betrokken. Dit multidisciplinaire team van experts levert de zorg. De expertise van de (kinder)neuroloog, en de klinisch neuropsycholoog/ gz-psycholoog staan centraal. Een kinder- en jeugdpsychiater kan worden gevraagd om mee te denken over gedragsproblemen die te maken hebben met de neurologische aandoening.
Het team wordt, indien nodig, uitgebreid met een verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker en een pedagogisch (thuis)begeleider. Voor overdracht naar scholen kunnen we de hulp inschakelen van de Dienst Ambulante Begeleiding van ons onderwijscentrum De Berkenschutse.
Indien nodig werkt het team ook samen met andere instellingen zoals de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), Bureau Jeugdzorg, een kinderrevalidatiecentrum en/of scholen en onderwijsinstellingen.
De eindverantwoordelijkheid voor de diagnose en behandeling ligt bij de (kinder)neuroloog en de klinisch neuropsycholoog/gz-psycholoog. De medische eindverantwoordelijkheid ligt bij de (kinder)neuroloog.