U zocht informatie over:
Lees voor

Anti-epileptica (= medicijnen tegen epilepsie)

De meeste mensen met epilepsie slikken medicijnen tegen de epilepsieaanvallen (anti-epileptica). Bij de meeste patiënten lukt het om vrij snel een anti-epilepticum te vinden dat de epilepsie onder controle houdt en weinig bijwerkingen geeft. Maar soms lukt dat niet. Dan kan Kempenhaeghe mogelijk helpen.

Als u of uw kind twee verschillende middelen heeft geprobeerd en/of het niet is gelukt om binnen twee jaar aanvalsvrij te worden, is verwijzing naar de gespecialiseerde epilepsiezorg aan de orde. Dat is ook aan de orde als een anti-epilepticum wel helpt tegen de epilepsieaanvallen maar onaanvaardbare bijwerkingen met zich meebrengt.

De neurologen van het Academisch Centrum voor Epileptologie beschikken over extra kennis en ervaring met (combinaties van) alle beschikbare anti-epileptica en hun bijwerkingen. Op basis van de oorzaak en aard van de epilepsieaanvallen en rekening houdend met eventuele andere medicatie die u of uw kind slikt vanwege andere aandoeningen, kiest de neuroloog de meest effectieve (combinatie van) medicatie in de best passende dosering.

Als de medicatie goed is ingesteld verwijzen we u of uw kind in principe terug naar de verwijzer. Mocht in de toekomst opnieuw contact met Kempenhaeghe nodig zijn, dan is dat vanzelfsprekend mogelijk.