U zocht informatie over:
  • ACE 20
  • KH AC Epraktisch
Lees voor

EEG-onderzoek

Het doel van een EEG-onderzoek is elektrische activiteit van de hersenen te meten en afwijkende patronen op te sporen.

EEG staat voor Elektro-Encefalo-Gram. U krijgt meerdere kleine elektroden op uw hoofd, en soms ook op andere lichaamsdelen, geplakt. Dat is niet pijnlijk, hooguit wat hinderlijk.

Kempenhaeghe past diverse vormen van EEG-registratie toe. Bijvoorbeeld voor Aanvalsregistratie. De ene vorm duurt langer dan de andere. De ene vorm vindt overdag plaats, de andere ’s nachts. Bij ene onderzoek is het nodig om een nacht wakker te blijven, bij een andere vorm hoeft dat niet. Bij de ene vorm kunt u na het aanbrengen van de electroden naar huis en komt u de volgende dag terug om de elektroden te laten verwijderen. Bij een andere vorm blijft u enkele dagen of langer in Kempenhaeghe en worden soms ook video-opnamen gemaakt. Soms is het nodig een dagboek bij te houden, soms ook niet.

Voorafgaand aan het onderzoek krijgt u gedetailleerde informatie over de vorm van EEG-registratie die voor u van toepassing is. Ook over het verloop van het onderzoek en met welke praktische zaken u rekening moet houden, verneemt u dan meer. Op de kinderwebsite www.kempy.nl is onder ‘Draadjes op hoofd’ extra uitleg voor kinderen beschikbaar in de vorm van een platenboek.