Nieuws
Lees voor

Doorontwikkeling slimme epilepsiecamera

Een langgekoesterde droom van EpilepsieNL en onderzoekers van het TeleConsortium* (met onder meer Kempenhaeghe, SEIN, en UMC Utrecht) wordt werkelijkheid. De slimme epilepsiecamera, waar het Teleconsortium met hulp van EpilepsieNL een baanbrekend algoritme voor ontwikkelde, kan de laatste essentiële stap in de doorontwikkeling maken. Dit kan dankzij een schenking van 235.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Nieuws dat ook de revue passeerde tijdens het webinar Aanvalsdetectie dat EpilepsieNL en het TeleConstortium op maandag 21 maart j.l. organiseerden.

Directeur en Bestuurder Joost Wijnhoud reageert verheugd op de gift op de eigen website EpilepsieNL: “Dankzij deze geweldige schenking van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij de slimme epilepsiecamera beschikbaar maken voor thuisgebruik bij gezinnen met een kind met epilepsie. Een slim systeem dat geheel automatisch alarmeert op het moment dat iemand een epileptische aanval heeft. Zo draagt EpilepsieNL bij om de kwaliteit van het leven van mensen en kinderen met epilepsie en hun naasten te kunnen verbeteren en zelfs levens te redden.”

De schenking werd aan de directeur van EpilepsieNL overhandigd in de vorm van een cheque, aangeboden in een uitzending van Koffietijd. Een link naar deze uitzending en meer over de ontwikkeling van de slimme camera vind je op de site van EpilepsieNL.

Lees voor

Webinar Aanvalsdetectie

Wil je meer weten over de vormen en mogelijkheden van aanvalsdetectie? Hoe krijg je een signaal of alarm als je kind een epileptische aanval heeft? Is er een geschikt apparaat dat waarschuwt als er bij een familielid een aanval aankomt? Op 21 maart lieten specialisten en ervaringsdeskundigen zien wat er al is op het gebied van aanvalsdetectie.

Myra de Groot nam deel als ervaringsdeskundige. Haar zoon gebruikt een saturatiemeter. Verder kwamen aan tafel:

  • Frans Leijten, neuroloog in het UMC Utrecht en expert op het gebied van epilepsie en aanvalsdetectie.
  • Anouk Uiterwijk, neuroloog bij het Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe.
  • Roland Thijs, neuroloog bij SEIN, expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde.

Terugkijken?

Je kunt het gratis webinar na registratie en inloggen terugkijken op de website van EpilepsieNL via deze link.

*Het TeleConsortium is een samenwerkingsverband tussen het Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe/Maastricht, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), de Technische Universiteit Eindhoven, Hobo Heeze BV, Pontes Medical, EpilepsieNL, LivAssured, CLB, stichting Dravetsyndroom. Zie ook: https://www.kempenhaeghe.nl/re...