Nieuws
Lees voor

Somnoloog Kempenhaeghe waarschuwt voor hype rondom CBD-olie

Angelique Pijpers, neuroloog-somnoloog en medisch hoofd van het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe waarschuwt in een recent verschenen artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Quest voor de hype rondom CBD-olie als wondermiddel tegen slapeloosheid.

Afbeelding
Lees voor

Onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit van CBD-olie bij slaapproblemen

Volgens onze collega is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van CBD-olie bij slaapproblemen. "Uit de kleine onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan, komen wisselende resultaten", aldus Pijpers. "Er zijn net zoveel studies die laten zien dat CBD-olie niet werkt, als studies die suggereren dat er misschien een positief effect is. Er is simpelweg geen goede onderbouwing om cannabis in te zetten voor de behandeling van slaapstoornissen."

Pijpers adviseert eerst te kijken naar de balans en regelmaat in je leven, voordat je je toevlucht neemt tot CBD-olie. "Bespreek met je huisarts of een slaapspecialist wat voor jouw situatie een passende oplossing is", zegt Pijpers. "Wil je CBD-olie uitproberen, doe dit dan met een kritische blik."

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe is een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van slaapstoornissen en slaapgerelateerde aandoeningen. De kliniek biedt diagnostiek, behandeling en onderzoek op het gebied van slaap.