Nieuws
Lees voor

Bestuurder Anouk Vermeer wisselt een dag van baan; ‘werken vanuit je expertise en met je hart’

Zorgis Zo2
Lees voor

Voor de documentaire ZorgIsZó van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) liep onze bestuurder Anouk Vermeer samen met verslaggever Lonneke een dagje mee met regieverpleegkundige Els Thijssen en KNF-laborante Marlie Brouns van expertisecentrum Kempenhaeghe. Zij geven jou als kijker een inkijkje in het bijzondere werk van ons mooie expertisecentrum. Anouk: “Een prachtige organisatie waarbij je iedere dag te midden van leerlingen, patiënten en cliënten samen werkt aan goede zorg en onderwijs, waarbij je weet waar je het voor doet. De ervaringen van vandaag neem ik graag als bestuurder mee in mijn werk voor de dag van morgen.”

Lees voor

Samen met Marlie mocht Anouk assisteren bij het beplakken van elektrodes bij patiëntje Anthony, bedoeld voor neurofysiologisch onderzoek. Na de beplakking wordt Anthony voor verder onderzoek opgenomen op de Epilepsie Monitorings Unit (EMU). Via het bewakingssysteem keek Anouk mee met coördinator V&V’, Henry Meeuws naar de 24-uurs bewaking en monitoring. De voorlopige conclusies worden door Marlie uitgewerkt in de hoop dat er een oorzaak wordt gevonden voor het vallen en de momenten van afwezigheid van Anthony.

Zorgis Zo3
Lees voor

Mooie, kwetsbare doelgroep

Ook liep Anouk mee met regieverpleegkundige Els, die samen met haar collega’s werkt op kinderwoonzorgafdeling ’t Sandt, dat een veilige en warme woonomgeving biedt aan een kwetsbare doelgroep kinderen. Els: “Wat ik heel mooi vindt aan deze doelgroep is dat ze heel weinig nodig hebben om gelukkig te zijn.” Anouk mocht een bijzonder aandachts- en drinkmoment ervaren met Jaylen en Lotte op de speciale trilvloer.

Anouk na afloop: “Wat indrukkend is, is de enorme expertise die onze medewerkers hebben in combinatie met warmte, rust en focus voor de patiënten. De zorg draait om onze mensen, zodat we zorgen dat onze cliënten en patiënten het goed hebben en de beste zorg krijgen.”