Nieuws
Lees voor

Goede ervaringen beeldbellen

Samen met onze dokters en patiënten hebben we goede ervaringen opgedaan met bellen en beeldbellen zodat de zorg door kan gaan in deze coronatijd.  De ontwikkelingen waren er al in Kempenhaeghe en zijn door de coronacrisis versneld. Voor Epilepsie Magazine gaf dr. Harriëtte van Eibergen Santhagens-Verzijl, neuroloog en medisch manager over deze ontwikkelingen een interview.

Lees voor

Verandering consulten

Beeldbellen blijkt in deze coronatijd een uitkomst om de zorg door te kunnen laten gaan. Zowel dokters als patiënten is dat goed bevallen. Inmiddels gaat twee derde van de consulten nu via bellen of beeldbellen, en een derde van de consulten vindt plaats in de spreekkamer.  “ Nieuwe patiënten zien we op het spreekuur omdat dat belangrijk is voor de relatieopbouw met de patiënt. Ook voor de uitslag van onderzoek zien we de patiënt in principe terug op de polikliniek. Dan zien en ervaren we ook of de uitslag en de consequenties ervan goed begrepen zijn.”

Lees voor

Altijd maatwerk

Voordelen kunnen zijn: het niet hoeven reizen van patiënt en partner of begeleider wat bovendien ook minder tijd kost of een gesprek voeren in de thuissituatie samen met partner of begeleider die er anders misschien niet bij was geweest. Een nadeel kan zijn dat men met computer en techniek overweg moet kunnen. Soms is het ook belangrijk elkaar ‘life’/fysiek in de spreekkamer te kunnen zien. Bij contact op afstand kan je de ‘ non-verbale’  signalen missen. Natuurlijk is en blijft communicatie altijd maatwerk. Zo komen patiënten voor de eerste kennismaking met de specialist van Kempenhaeghe als ook voor een gesprek over uitslagen in principe op het spreekuur op de polikliniek; maar ook voor sommige vervolggesprekken kan het belangrijk zijn om dat fysiek te doen.

Lees voor

Zorgconsulten in de toekomst

Binnen Kempenhaeghe zullen naast zorgconsulten op afstand ook consulten in de spreekkamer blijven bestaan, om zo de beste zorg op de beste plek voor al onze patiënten te borgen.

Lees hier het volledige artikel uit Epilepsie Magazine