Nieuws
Lees voor

Verslapen. Wat kun je er zelf aan doen? RTL Nieuws vraagt somnoloog professor Sebastiaan Overeem tips.

RTL Nieuws vraagt professor Sebastiaan Overeem van Centrum voor Slaapgeneeskunde wat iemand zelf kan doen om zich niet te verslapen. Als arts-somnoloog behandelt hij in Kempenhaeghe vele slaapstoornissen.

Knipsel Sebastiaan Overeem op Editie NL
Lees voor

Zorg voor een goede nachtrust en een 'strak' dag/nachtritme

Hoe voorkom je dat je door je wekker heen slaapt? Sebastiaan Overeem licht toe: "Zorgen dat je genoeg nachtrust krijgt, is het belangrijkste als je wilt voorkomen dat je je verslaapt. Slaaptekort maakt ontwaken in de ochtend lastig. Een 'strak dag/nachtritme helpt ook. Dat kan je ondersteunen door zoveel mogelijk op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan en bedtijden zonodig aan te passen op je eigen 'chronotype' (ben je van jezelf een ochtend- of avondmens). Blootstelling aan licht in de ochtend kan ook effectief zijn."

Lees voor

Aflevering bekijken en meer tips

Op RTL Nieuws is het hele artikel terug te lezen https://www.rtlnieuws.nl/editi...

Of bekijk de uitzending van Editie NL RTL4 via https://www.rtlnieuws.nl/video...
Het item over 'Versla het verslapen' naar aanleiding van het zich verslapen van nieuwslezeres Astrid Kersseboom voor het radio 1 journaal, start op 8.55 minuten. Daar licht professor Overeem de belangrijkste adviezen toe.

Ben je nu benieuwd naar meer slaaptips? Bekijk dan de algemene adviezen van onze slaapexperts voor beter slapen https://www.kempenhaeghe.nl/on...