Nieuws
Lees voor

Slaapmonitoring: innovaties in techniek en analyse

Wat zijn nieuwe technologieën om slaap te monitoren en wat is het belang van deze ontwikkelingen? Wat zijn de uitdagingen voor bijvoorbeeld het gebruik van ‘wearables’ in de klinische praktijk?

Sebastiaan Overeem Sept 2022 12 jpg klein
Lees voor

Recente ontwikkelingen

Sebastiaan Overeem (arts-somnoloog Kempenhaeghe en hoogleraar ‘Advanced Sleep Monitoring’ aan de TU Eindhoven) schetst in de nascholing van het blad Longziekten recente ontwikkelingen op het gebied van slaapmonitoring en de diagnostiek van slaapstoornissen. Naast polysomnografie, de gouden standaard voor het meten van slaap, komen er steeds meer nieuwe meettechnieken beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld draadloze sensoren en ‘wearables’ zoals smartwatches en de interpretatie door de patiënt. Er is echter nog beduidend meer onderzoek nodig voordat deze technieken een betrouwbare toepassing in de medische praktijk zullen vinden.

Lees voor

Sebastiaan Overeem in magazine Longziekten

Lees hier het artikel. Meer artikelen over slaapstoornissen in het blad Longziekten zijn te lezen via https://mediamed.nl/nieuws-en-artikel/longziekten/focus-op-klachten-bij-slaapapneu.

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe

Expertise in Kempenhaeghe strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde, van neurologische slaapstoornissen en ademhalingsafhankelijke slaapstoornissen tot complexe insomnie en slaapritmestoornissen. Dienstverlening die gebaseerd is op jarenlange ervaring en onderzoek voor het beste perspectief voor de patiënt.