Nieuws
Lees voor

Samenwerking Leerhuis Epilepsie en platform Vakbekwaaminzorg.nl

Sinds begin juni biedt Leerhuis Epilepsie haar e-learning ook aan op het nieuwe online platform VIZ: vakbekwaaminzorg.nl. Het doel van dit platform is het zorgprofessionals makkelijker maken e-learning te integreren in hun interne scholingsprogramma’s.

Op Vakbekwaaminzorg.nl bieden experts hun e-learning aan. Zorgprofessionals kunnen op het platform ‘rondstruinen’ en zelf een pakket samenstellen dat aansluit bij de behoeftes van hun medewerkers. Ze kunnen losse thema’s aanschaffen en deze zonder eigen online leeromgeving aanbieden aan medewerkers. Platform VIZ is een initiatief van Niveo, zij ontwikkelen e-learning voor professionals. “We werkten al met Niveo samen voor de ontwikkeling van onze twee e-learning modules”, vertelt Aukje van den Oord, coördinator Leerhuis Epilepsie. Samen met hen creëerden we de e-learning ‘basiscursus epilepsie’ en de e-learning ‘Stress als provocerende factor voor epilepsie in tijden van crisis’. Deze twee modules zijn nu niet alleen te vinden via de eigen kanalen van Leerhuis Epilepsie, maar ook via het platform VIZ. Dit maakt het voor zorgprofessionals makkelijker om online scholing te vinden die medewerkers meer leren over epilepsie.”

Vakbekwaaminzorg.nl is de verbindende factor tussen de zorgbranche en de vakexperts. Op dit moment zijn er acht experts die hun e-learning aanbieden via het platform. Het doel is om dit aantal uit te breiden, maar nu al bieden de experts samen 180 thema’s aan via e-learning. Aukje: “Op de pagina op het platform vinden zorgprofessionals ook ons klassikale aanbod. Voor ons een mooie kans om dit aanbod zo nog meer bekendheid te geven. Wij geloven als Leerhuis Epilepsie erg in de kracht van een combinatie van online- en klassikaal leren.” Andere experts die te vinden zijn op Vakbekwaaminzorg.nl zijn o.a. Instituut Verantwoord Medicijngebruik, CareMatch en EDU-line.

“In Leerhuis Epilepsie hebben we een prettige samenwerkingspartner gevonden”, vertelt Marjan Spoolder, manager Niveo. “De expertise van Kempenhaeghe en SEIN gecombineerd met onze ervaring op het gebied van e-learning en didactiek is een goede match. Wij zijn trots dat Leerhuis Epilepsie hun scholing aanbieden via vakbekwaaminzorg.nl, het is een prachtige aanvulling op het portfolio.”

Lees meer over het Leerhuis epilepsie