Nieuws
Lees voor

Prof. dr. Paul Boon hoogleraar neuromodulatie

Neuroloog Paul Boon sprak op 17 december jongstleden zijn inaugurale rede uit ter gelegenheid van zijn benoeming tot hoogleraar neuromodulatie binnen de afdeling Electrical Engineering van de TU/e, met als titel van de lezing ‘Neuromodulation, from the sideline to center stage’.

Foto paul
Lees voor

Wetenschappelijk onderzoek

Paul Boon is al sinds 1998 verbonden aan Kempenhaeghe. Hij vervult er de rol van extern strategisch adviseur van de Raad van Bestuur op het vlak van wetenschappelijk onderzoek. Paul is een van de grondleggers en aanjagers van wetenschappelijk onderzoek in Kempenhaeghe en leidde lange tijd onderzoeksgroepen en wetenschappelijke projecten. Inhoudelijk gaat zijn aandacht vooral uit naar neuromodulatie en neuro-imaging. Paul is eveneens voorzitter van de afdeling Neurologie aan het UZ Gent en voorzitter van de European Academy of Neurology. Hij heeft meer dan 600 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Zijn officiële benoeming tot hoogleraar neuromodulatie bij de TU/e vond al plaats op 1 februari 2019. Zijn leerstoel is ondersteund door Epilepsie.NL. Het wetenschappelijk onderzoek wordt verricht in het kader van een samenwerkingsovereenkomst die in 2017 werd gesloten tussen expertisecentrum Kempenhaeghe, UZGent, UGent en de TU/e. Een nog steeds actieve samenwerking die verschillende projectfinancieringen, PhD’s en postdocs oplevert.

Lees voor

Als medicatie niet helpt

In zijn oratie ging Paul in op de redenen waarom neuromodulatie, een combinatie van technische oplossingen om hersenfuncties te veranderen, een interessant alternatief kan zijn voor patiënten met epilepsie, migraine, depressie of andere neurologische aandoeningen bij wie medicatie niet helpt. Wij feliciteren hem van harte met zijn benoeming tot hoogleraar neuromodulatie.

De oratie is online beschikbaar via de website van de TU/e: https://research.tue.nl/en/publications/neuromodulation-from-the-sideline-to-center-stage.