Nieuws
Lees voor

Ingrid Verbeek in themanummer Margriet 'Goed slapen'

In het februari themanummer 'Goed slapen' van Margriet geeft somnoloog en slaaptherapeut dr. Ingrid Verbeek van Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe tips voor een betere nachtrust aan lezers met een slaapprobleem. Met inzicht en uitleg over goede slaap en slaapproblemen.

Lees ook de slaaptips op onze website  https://www.kempenhaeghe.nl/onderwerp/zijn-er-algemene-adviezen-voor-beter-slapen/323/

Lees voor

Toegang tot goede zorg

Ingrid Verbeek heeft als missie om zoveel mogelijk slapelozen toegang te geven tot goede zorg. Hiertoe schreef ze samen met Ed Klip het zelfhulp boek ‘Slapeloosheid – Beter slapen? Doe het zelf!’ en voor GGZ professionals het protocollenboek ‘Behandeling van langdurige slapeloosheid’ met oud-collega Merijn van de Laar. Ingrid geeft onder meer nascholingen aan professionals die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en slaaptherapie kunnen geven. Ze heeft ook meegewerkt aan de Goodhabitz training over slaap.

De meeste mensen met insomnie kunnen terecht bij hun huisarts en POH GGZ. Bij de GGZ wanneer slaapstoornissen samenhangen met een psychiatrisch probleem en in een algemeen ziekenhuis als de slaapstoornissen samenhangen  met een fysiek probleem. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe biedt gespecialiseerde zorg voor mensen met een slaapstoornis die niet of moeilijk behandelbaar zijn.