Nieuws
Lees voor

COMISA, een uitdaging voor behandelaar en patiënt

Somnoloog-longarts Hennie Janssen en Marjon Stapper, verpleegkundig specialist GGZ van Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe belichten in het nascholingsmagazine Longziekten de combinatie van slapeloosheid en obstructief slaapapneu, ofwel COMISA genoemd. Hoe komt de diagnose tot stand en wat is de behandeling van COMISA.

K DSC 3957
Lees voor

Combinatie van insomnie en obstructief slaapapneu

Patiënten met het gecombineerd voorkomen van insomnie en obstructief slaapapneu hebben meer klachten en beperkingen van de slaap, in hun functioneren overdag en kwaliteit van leven in vergelijking met patiënten die een van deze beide slaapstoornissen hebben. Het stellen van de diagnose en behandeling is complex en afhankelijk van de klachten van de patiëntm. Door de complexiteit van COMISA is een multidisciplinaire behandeling nodig door zorgverleners die zijn opgeleid in de klinische slaapgeneeskunde

Lees voor

Nascholingsmagazine Longziekten

Het artikel is te lezen op https://mediamed.nl/nieuws-en-artikel/longziekten/focus-op-klachten-bij-slaapapneu.

Of lees hier het volledige document.

Lees voor

Centrum voor Slaapgeneeskunde

Expertise in Kempenhaeghe strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde, van neurologische slaapstoornissen en ademhalingsafhankelijke slaapstoornissen tot complexe insomnie en slaapritmestoornissen. Dienstverlening die gebaseerd is op jarenlange ervaring en onderzoek voor het beste perspectief voor de patiënt.