Nieuws
Lees voor

Vijf sterren voor Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe

Leden en niet-leden van de Nederlandse ApneuVereniging kenden afgelopen vrijdag de hoogste kwaliteitswaardering voor diagnostiek en behandeling van slaapapneu toe aan Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe. De maximale waardering van vijf sterren en de hoogst behaalde eindscore is een erkenning voor Kempenhaeghe als topkliniek voor de zorg voor mensen met slaapapneu.

Voor de 8e keer zette de ApneuVereniging het tweejaarlijkse onderzoek uit. Ruim 5.200 vragenlijsten werden ingevuld voor het grootste onafhankelijke patiënt-tevredenheidsonderzoek rond slaapapneu in Nederland. In het onderzoek worden de diagnose en de behandeling door slaapcentra onderzocht evenals de leveranciers van hulpmiddelen en de hulpmiddelen zelf. Klinieken werden beoordeeld op feitelijke prestaties zoals wacht- en doorlooptijd en op tevredenheid over onder meer voorlichting en begeleiding.

Lees voor

Reactie Kempenhaeghe

De staf van het Centrum voor Slaapgeneeskunde reageert verheugd op de behaalde score van vijf sterren. Somnoloog dr. H. Janssen: “Het is natuurlijk geweldig nieuws dat we de hoogste score hebben gehaald. Op de eerste plaats willen we alle patiënten die aan het onderzoek hebben deelgenomen bedanken voor de feedback die ze hebben gegeven. Uiteraard willen we ook de ApneuVereniging bedanken voor de opzet van dit onderzoek. Elke dag werken we in Kempenhaeghe aan de beste zorg in diagnose en behandeling voor patiënten met slaapapneu. En misschien nog wel belangrijker: de uitkomsten van dit onderzoek geven ons handvatten om die zorg nog verder te verbeteren.”

Lees voor

Expertisecentrum voor alle slaapproblemen

Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe is het grootste multidisciplinaire slaapcentrum in Nederland. De expertise strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde zowel voor volwassenen als kinderen. Een multidisciplinaire benadering van de patiënt is wezenlijk voor de topklinische zorg van het centrum. Naast patiëntenzorg richt Kempenhaeghe zich op wetenschappelijk onderzoek, innovatie, opleiding en kennisoverdracht.

Lees voor

Slaapapneu

Slaapapneu is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stilvalt. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen jarenlang rondlopen met onbegrepen klachten gerelateerd aan slaapapneu voordat deze aandoening wordt ontdekt. Bij een tijdige en juiste diagnose is slaapapneu goed te behandelen. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat tijdig ingrijpen bij apneu bij kan dragen aan het behalen van gezondheidswinst voor patiënten. Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe is ook daarom één van de participanten in wetenschappelijk onderzoek.