Maak kennis met:
Ellen Peeters

BIG: 69915899630

Lees voor

E. (Ellen) Peeters MANP

Verpleegkundig specialist, Algemene Gezondheids Zorg (AGZ): generalist en specialist

De Verpleegkundig specialist is zowel een generalist in de verpleegkunde als een specialist in het eigen expertisegebied van epilepsie.

Ellen Peeters is sinds 1996 werkzaam binnen de epilepsiezorg en sinds 2014 werkzaam als Verpleegkundig specialist (VS) met volwassen patiënten als doelgroep.

Binnen Kempenhaeghe is de VS zelfstandig medebehandelaar naast de neuroloog die hoofdbehandelaar is. De VS onderscheidt zich op verschillende gebieden, in zowel directe patiëntenzorg als op overstijgend niveau. De toegevoegde waarde van de VS is met name zichtbaar in de integratie van ‘care’ en ‘cure’, het verpleegkundig expertniveau en competenties op het gebied van wetenschap en kwaliteitsverbetering.

Een VS kan een groot deel van de laagcomplexe medische taken van een neuroloog binnen de epilepsiezorg verrichten. Door inzet van de VS is er een win-win situatie in de epilepsiebehandeling. Enerzijds wordt er continu gestreefd naar kwaliteitsverbetering van patientenzorg. Anderzijds wordt de neuroloog als hoofdbehandelaar ondersteunt en versterkt in het initieel uitgezet behandelplan van de patient dat continu onderhevig kan zijn aan veranderingen.

De VS is laagdrempelig, fungeert als vraagbaak. De VS geeft voorlichting over epilepsie, coping, leefstijlmanagement, coacht zelfmanagement (eigen regie en actieve deelname van patienten in de eigen epilepsiebehandeling. De VS heeft daarnaast een actieve rol in medicatie-opvolging. Een VS binnen Kempenhaeghe is bevoegd om geprotocolleerd anti-epileptica uit te schrijven. De VS zorgt voor continuiteit van zorg en coordinatie van zorg (zorgcoordinator).

In de afgelopen jaren heeft Ellen Peeters deskundigheid opgebouwd binnen de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking, Nervus Vagus stimulatie behandeling, aanvalsdetectie, epilepsie en zwangeren.

Aandachtsgebieden

Nervus vagus stimulatie voorlichting, begeleiding

Epilepsiezorg bij mensen met een verstandelijke beperking,

Aanvalsdetectie

Epilepsie en zwangeren voorlichting, begeleiding