Eén plus één is drie
Lees voor

Vereniging 'Kind en slaap'

Somnoloog/kinderneuroloog dr. Sigrid Pillen is voorzitter van de in 2015 opgerichte multidisciplinaire Werkgroep Kind en Slaap. Hierin werken professionals vanuit meer ziekenhuizen samen om de zorg voor kinderen met slaapstoornissen te bevorderen.

Een slaapprobleem kan grote invloed hebben op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Ook op ouders ervaren de invloed ervan. Relaties, werk en opvoeding lijden eronder terwijl ze in hun omgeving op onbegrip stuiten. Hulpverleners schatten de impact van slaapproblemen niet altijd op waarde of zijn handelingsverlegen. Ze zien het als een tijdelijk probleem of zijn onvoldoende bekend met de behandelmogelijkheden.

Daarom werkt de Werkgroep Kind en Slaap aan onder andere protocollen en richtlijnen, (na)scholing, casuïstiekbesprekingen en bijdragen aan wetenschappelijke ontwikkelingen. De werkgroep wordt gevormd door een breed scala van professionals die te maken hebben met kinderen: medisch specialisten, physician assistents, psychologen, orthopedagogen, pedagogische medewerkers en verpleegkundig specialisten.