Omdat goede nachtrust telt
Lees voor

Over impact, doorzettingsvermogen en kansen

In Kempenhaeghe zien we veel verschillende patiënten: kinderen en volwassenen in alle leeftijden, met of zonder lichamelijke handicaps, met of zonder verstandelijke beperkingen. Eén ding hebben ze gemeen. Hun problematiek is complex, vaak moeilijk behandelbaar en altijd met een grote impact op hun leven.

In Kempenhaeghe zetten we elke dag opnieuw een stap extra om de zorgvragen van deze mensen uiteen te rafelen en een aanknopingspunt voor een oplossing te vinden. Dat vraagt om doorzettingsvermogen; van ons maar nog veel meer van de patiënten zelf. Samen gaan we voor kansen, voor wat wél kan. Van een aantal patiënten mochten we hun verhaal optekenen. Om hùn perspectief te laten zien en het perspectief dat Kempenhaeghe hen biedt. Daarvoor bedanken we hen zeer.

Afbeelding
Lees voor

"Hulp Kempenhaeghe keerpunt in ons leven"

Bommel is een meisje van 5: lief, vrolijk, anders dan de meeste andere kinderen. Al snel na haar geboorte blijkt dat er 'iets' met Bommel is. Sindsdien hebben vele dokters, ziekenhuizen en behandelaars geprobeerd te achterhalen wat dat 'iets' precies is, maar een diagnose is er nog altijd niet. Bommel is uniek

Moeder Vera vertelt heel liefdevol over haar gezin, maar is ook openhartig over haar persoonlijke worsteling met alle zorgen. Met name Bommels verstoorde slaappatroon trok een zware wissel op het gezin. Trok, want sinds een bezoek aan de slaappoli van Kempenhaeghe hebben ze eindelijk grip op dat probleem.

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

“Ik heb weer energie om met plezier te functioneren"

Anne Kandelaars (29) weet niet beter of ze slaapt slecht. Al sinds haar vroege jeugd wordt ze geplaagd door nachtelijke waanbeelden en extreem enge dromen. Lange tijd wist ze zich staande te houden, tot het moment waarop het écht niet meer ging. Sinds 2012 is Anne onder behandeling bij de slaappoli van Kempenhaeghe.

Anne: “Mijn ouders maakten nooit een punt van mijn slaapproblemen. Ik groeide op met het idee dat het gewoon bij mij hoorde. Iedereen in mijn omgeving wist ervan.”

Verder lezen