Werken bij Kempenhaeghe = betekenis geven
Lees voor

Altijd een stapje meer voor de patiënt

In Kempenhaeghe kijken we vanuit meerdere perspectieven naar onze patiënten. Dat doen we met alle kennis en alle aandacht die we in huis hebben. Betrokkenheid en bevlogenheid. Van dokters en andere zorgverleners tot collega’s in schoonmaak en onderhoud.  

Met z’n allen zetten we elke dag weer net dat stapje extra om te verbeteren en te vernieuwen. Zo helpen we samen onze patiënten en elkaar verder. Hoe dat eruit ziet? Onze medewerkers vertellen er graag over.

Vacatures bij Kempenhaeghe

Afbeelding
Lees voor

“Op een andere manier invulling geven aan mijn deskundigheid”

Henry Meeuws (48) werkt sinds 1995 bij Kempenhaeghe; 23 jaar als woonbegeleider en sinds 2017 als coördinator V&V op de Epilepsie Monitoring Unit (EMU), waar epilepsiepatiënten voor korte of langere tijd worden opgenomen om hun aanvallen te kunnen registreren.

Tijdens mijn opleiding HBO-V liep ik stage bij Kempenhaeghe. Qua sfeer en werkwijze sprong deze organisatie er toen voor mij echt uit. Na mijn afstuderen kwam ik hier in dienst en sindsdien heb ik nooit meer een andere werkgever gehad.

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

“Met je hele aandacht bij die patiënt zijn”

Marlies Dolmans werkt als coördinerend laborant op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Hier worden dagelijks EEG’s gemaakt en geanalyseerd bij patiënten met uiteenlopende vormen van epilepsie. Doel is om te achterhalen wat er in iemands brein gebeurt, zodat de behandeling daar zo goed mogelijk op kan worden afgestemd.

“Onze patiëntenpopulatie is heel divers”, legt Marlies uit. “Het varieert van volwassenen tot kinderen en van normaal begaafden tot mensen met een verstandelijke beperking.” Diezelfde variatie ziet ze ook terug in de EEG’s die ze afneemt. Maar het grootste verschil tussen Kempenhaeghe en een ‘gewoon’ ziekenhuis is volgens Marlies de manier waarop er gewerkt wordt.

 

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

"Ontwikkelen met enthousiasme"

Lenny Noordman is lid van de vakgroep Activiteitenbegeleiding en werkt als coördinerend activiteitenbegeleidster binnen het CEW. Vanuit die functie is ze betrokken bij diverse kwaliteitsprojecten. Zo combineert ze haar passie voor het vak met een grote drive om collega’s te inspireren.

“Wat ik heel fijn vind”, vertelt Lenny, “is dat Kempenhaeghe medewerkers stimuleert om zich te blijven ontwikkelen. Je kunt deelnemen aan allerlei cursussen en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Mede daardoor heb ik het hier nog altijd erg naar mijn zin.”

 

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

“Blij met overstap van metaal naar (woon)zorg”

Assistent-woonbegeleider Mike heeft voorheen elf jaar in de metaalsector gewerkt. “Omdat ik dyslexie heb, zat ik vroeger op het speciaal onderwijs. De zorg was niet haalbaar voor mij, werd mij toen gezegd. Maar ik heb er alles aan gedaan om er toch terecht te komen.”

En dat is gelukt! Mike werkt nu in het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe. “Ik werk met mensen met epilepsie, een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Samen werken we aan de beste zorg om hét verschil te maken voor onze bewoners.”

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

“Blijven zoeken naar manieren om het beter te maken”

Kinderneuroloog Sigrid Pillen wil van betekenis zijn voor het hele systeem van een kind. Na haar afstuderen als kinderarts was de specialisatie kinderneurologie een logisch vervolg. “Het brein bepaalt bijna alles: hoe je bent, wat je kunt, hoe je in je vel zit.”

In Kempenhaeghe specialiseerde ze zich verder tot somnoloog, deskundige op het gebied van slaap. Een relatief jong vakgebied, zeker als het om kinderen gaat. “Slaap is heel bepalend voor de kwaliteit van leven. Wie ‘s nachts slecht slaapt, functioneert overdag ook niet goed. Een kind met een slaapstoornis heeft een enorme impact op het gezin. Als je de nachten kunt verbeteren, verbeter je alles. Dat maakt dit tot zo’n mooi vakgebied”.

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

"Echt met mensen in gesprek gaan"

Toen verpleegkundige Imke afstudeerde, zag ze haar toekomst voor zich in een ziekenhuis. Toch werkt ze inmiddels al bijna vijftien jaar in Kempenhaeghe.

“De setting is hier echt totaal anders”, licht Imke haar keuze toe. “In een ziekenhuis liggen mensen veel in bed. De nadruk ligt op lichamelijke problemen en verpleegkundig handelingen. Bij Kempenhaeghe liggen mensen juist zo min mogelijk in bed. We proberen zo veel mogelijk het ritme van thuis aan te houden.”

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

“Belangrijk dat patiënten zelf de regie houden”

Eind 2018 verdedigde verpleegkundig specialist Loes haar proefschrift over het belang van zelfmanagement, specifiek voor mensen met epilepsie. Loes (63) ziet in het Academisch Centrum voor Epileptologie van Kempenhaeghe veel patiënten met een complexe en moeilijk behandelbare epilepsie. Ze helpt hen om, ondanks hun aandoening, zo veel mogelijk zelf regie op hun leven te houden.

“Zelfmanagement vind ik zodanig belangrijk, dat ik erop gepromoveerd ben.” Loes is één van de weinige verpleegkundig specialisten in Nederland met een doctorstitel.

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

"Kleine stappen, grote waarde"

Al meer dan 36 jaar fietst fysiotherapeut Ad dagelijks met plezier naar Kempenhaeghe. De vraag is dus niet òf hij er leuk werk heeft, maar waarom.

“In 1981 studeerde ik af met het idee dat ik echt iemand was voor de eerste lijn”, vertelt Ad. “Een gewone fysiotherapiepraktijk dus. Maar al snel merkte ik dat ik daar niet gelukkig van werd.” Vanwege goede herinneringen aan zijn stageperiode ging Ad op zoek naar een functie in een ziekenhuis. En zo kwam hij in Kempenhaeghe terecht.

Verder lezen
Afbeelding
Lees voor

"Plannen is maatwerk"

Als logistiek planner onderging Frank nogal wat medische onderzoeken en tests. Niet vanwege ziekte, maar om te weten hoe het voelt. Want, zo zegt Frank: 'Patiënten hebben behoefte aan betrouwbare informatie.'

De afdeling Planning vormt een belangrijke schakel in het behandeltraject. Na het intakegesprek vraagt de arts een of meerdere onderzoeken aan voor een patiënt. De resultaten daarvan moeten meer duidelijkheid geven over wat iemand mankeert en welke behandeling mogelijk is. Frank is één van degenen die zorgt dat dit proces goed gestroomlijnd is.

Verder lezen